dijous, 22 de setembre del 2011

Barres integrals amb llavors i panses



Ja em vau avisar... fer pa enganxa! Fa uns dies ja vaig anar a comprar tota emocionada unes farines especials d'espelta, 5 cereals i blat sarraí per a experimentar amb noves receptes de pa. Aquestes farines les vaig trobar a Yerbabuena, per als que són de Mallorca, centre naturista on hi ha un gran surtit de productes i ingredients vegetarians i de cultiu biològic. Mirant per la xarxa vaig veure al bloc Uno de Dos una recepta de pa bàsic, del qual he fet la meva versió integral. És un pa amb farina de 5 cereals, llavors i panses, que li donen un toc especial. Estic satisfeta perquè sortit unes barres de pa bastant bones, sabroses, ideals per a berenar, amb la confitura de figues són mel!

Ingredients (2 barres)

* 400 gr farina 5 cereals
* 12 gr llevat fresc
* 220 ml aigua
* 20 ml oli d'oliva
* 1 cdt sal
* 1 Cd Pipes de gira-sol
* 1 Cd sèsam
* 1 Cd panses

Primer hem de posar la farina a un bol amb la sal. Encalentim l'aigua i fonem el llevat, ho posam al centre de la farina i començam a mesclar. Hi afeim l'oli i les llavors de sèsam i gira-sol i les panses. Continuam mesclant i amassam sobre la taula enfarinada, rompent la massa, torcent-la, fins que perd el greix (hi podem afegir un poc més de farina si fa falta). Quan ja està ben treballada la deixam tovar dins un bol amb un poc d'oli ben tapat a un lloc calent (dins el forn sense encendre) durant 2 hores. Passat aquest temps collim la massa i l'aixafam, feim 2 bolles regulars, a les que donam forma allargada de barra, les enfarinam i els feiem els talls a sobre, les posam sobre un paper vegetal a la safata del forn (de nou sense encendre) durant una hora i mitja perquè tovi un poc més (si l'ambient és fred podem posar el forn a 50º). Encalentim el forn a 200º durant 10 minuts (hem d'haver tret els pans). Quan ja són tovats els feim uns talls i enfornam a 200º (dalt i baix sense aire) durant 30 minuts aproximadament, fins que són fets. Aquí vaig emprar una recomanació de La Cocina de Fabrisa i és el fet de que quan enfornam els pans a la safata del forn posam dos bols (jo vaig emprar flaneres) amb uns glaçons, el vapor d'aigua ajuda que el pa s'infli i queda molt millor.

Per cert, no he pogut fer les fotos fins avui, i com veieu, ja quedava poqueta cosa de la barra! a veure si en torno a fer i pos unes fotos de les barres senceres!


7 comentaris:

  1. mel!!!!!! más que mel!!!! es mel i figues!!! que cosa tan buena tu!

    ResponElimina
  2. I tant que enganxa fer pa!! I més quan s'obtenen resultats com aquests, quina bona pinta!!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  3. Que bo! jo també estic enganxada, no hi ha res com el pa fet a casa. bss

    ResponElimina
  4. Tenía que venir a verlo... y qué buena pinta tiene! debe estar delicioso

    ResponElimina
  5. Això del pa és addictiu!! Pobres forners!!
    El teu té una pinta boníssima.
    A veure si un dia vaig a yerbabuena!!
    Petons!

    ResponElimina
  6. doncs a mi no m'enganxa! jajajajajajaja. T'ha quedat molt maco! petonets

    ResponElimina
  7. Gràcies a tots! Encara me queden molts pans per experimentar yuhuuuu! ;)

    ResponElimina