diumenge, 21 d’agost del 2011

Cupcakes de vainilla i crocanti

Ja era hora de fer uns nous cupcakes, els dolços que més m'apassionen. En aquesta ocasió volia dur un detall a un sopar amb uns amics al que vaig anar. Vaig decidir fer uns cupcakes petits (amb els paperets amb motius florals blaus), ja que havien de ser el postre del sopar, amb aroma de vainilla i crocanti coberts per un buttercream de vainilla. No duen cap tipus de colorant, la vainilla ja li dóna aquest color crema al buttercream. Els mini-merengues que veieu me'ls va du ma mare de Dinamarca, i els vaig trobar tan macos que els vaig reservar per a una ocasió com aquesta, servint de coronament dels cupcakes.

Ingredients

* 50 gr margarina
* 60 gr sucre
* 50 gr farina "bizcochona"
* 1 Cd llet
* 1 ou
* 1 Cd essència de vainilla
* 2 Cd de crocanti

Per a fer la massa hem de batre la margarina fosa amb el sucre fins que sigui esponjosa, hi incorporam l'ou batut i remenam bé. A continuació hi disposam l'essència de vainilla, la farina i la llet i seguim remenant perquè s'integri. Finalment incorporam el crocanti i mesclam de nou la massa. Disposam dins motllets de paper, sempre omplim la meitat ja que pugen bastant i es poden desbordar, els enfornam a 170º (forn preencalentit) durant uns 20 minuts (primer de baix i finalment de dalt perquè es dorin). Els deixam refredar.


Buttercream de vainilla

* 80 gr mantega
* 100 gr sucre en pols
* 1cdt essència de vainilla

Mesclam bé la mantega en pomada, el sucre en pols i l'essència fins que sigui una massa homogènia, suau i semi-consistent. Quan té la consistència desitjada (si és massa blana la podem posar una estona a la gelera) decoram els cupcakes (quan són freds) amb una màniga pastissera i boqueta d'estrella. Finalment coronam amb el que més ens agradi (sprinkles, nonpareils), en el meu cas amb els mini-merengues.

2 comentaris:

  1. T'han quedat xulíssims! El detall de la merenga hi queda molt bé! Ets una artista dels cupcakes!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina