divendres, 19 d’agost del 2011

Spritz!


 L'Spritz ha estat un dels millors descobriments del meu viatge al Véneto. Es tracta d'un còctel, el més popular de Venècia, suau, fet amb prosseco (vi blanc sec espumós del Véneto), soda i Aperol, acompanyat d'una rodanxa de taronja i una gran oliva. Passejant per la ciutat podem veure com aquest còctel és degustat per joves i no tan joves a les terrasses de Venècia. Destaca el seu color taronja brillant que li dóna l'Aperol. Té un gust suau, un poc amarg a taronja, i és molt refrescant! Ja vos dic, que després de les llargues caminades que feiem en queien un parell! El millor que he tastat va ser a la terrassa del bar Zanzibar al Campo de Santa Maria in Formosa, ens vam fer tan addictes que era una aturada necessària tots els horabaixes!

Ens va cridar l'atenció el fet que se'n fan d'altres varietats, bàsicament es diferenciaven pel color, substituïnt l'Aperol per altres aperitius com Campari (té un gust amarg, similar al Bitter Kas), Select (menys amarg) o Cynar (el més canyer), que també vam tastar, encara que el d'Aperol és el que més m'agrada. 

Pel que fa a la història i origen d'aquest còctel va sorgir durant el domini austro-hongarès de la zona del Trieste, al nord d'Itàlia, quan els soldats de l'Imperi Austríac van començar a rebaixar el vi del Vèneto amb aigua. Amb els anys es va difondre per altres ciutats del Vèneto, Friül Venecià i el Trentino.

Com estava tan "enganxada" vaig decidir dur una botella d'Aperol, ja que no sabia si aquí n'hi hauria, però hem descobert que al C. Inglés també en tenen, així que els Spritz ens seguiran acompanyant per un temps!

Recepta d'Spritz Venecià

* Prosseco o vi sec espumós (com també Cava) 2/4
* Aperol 2/4
* Aigua amb gas 1/4
* Glaçons
* Olives gordales
* Rodanxes de taronja

La seva preparació no és gens complicada, emplenam un tassó gran de vidre amb glaçons, hi afegim 2/4 parts de prosseco o vi sec espumós (jo he emprat cava), l'Aperol en la mateixa quanitat i aigua amb gas (1/4 part). Hi incorporam mitja rodanxa de taronja, una oliva amb un escuradents i una canyeta. Llest per a degustar!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada