dimecres, 13 de juliol del 2011

Oliaigua [Cuina Balear]


Aquest mes m'he apuntat al nou repte de Cuina Balear que organitzen Manu Catman i Paula de Bon Tiberi. I és que essent mallorquina no podia deixar-ho passar! A mi m'agrada molt la cuina pròpia de Balears, encara que conec més la mallorquina. M'agrada fer les receptes típiques de sempre, seguint les indicacions de les predines, què sàvies!















El repte de juliol era fer Oliaigua, un plat típic de la cuina menorquina. La veritat és que no n'havia fet mai i tot d'una vaig córrer a cercar informació per la xarxa. L'Oliaigua és un plat fet amb les verdures de temporada d'estiu com són les domàtigues, prebes, ceba i alls, que, com el seu nom indica, estan cuinats amb oli i aigua. És un d'aquests que deim de pobres que es devia menjar des de temps antics a Menorca. La veritat és que la seva preparació és senzilla i el resultat és molt bo, realment el més important és posar bona verdura, si és casolana molt millor. Normalment es serveix amb sopes de pa moreno i també és molt típic combinar-lo amb figues, la fruita d'estiu per excel·lència... jo n'he estat cercant per provar-ho i no n'he trobades, se veu que encara falten unes setmanes!

Ingredients (2 persones)
* 3 domàtigues madures
* 4 alls
* 1 ceba
* 1 prebe verd
* Oli d'oliva
* Aigua
* Sal

Netejam les verdures i les tallam, les domàtigues i les cebes a llunes i els prebes a tires llargues. Pelam els alls. Posam les verdures en una greixonera amb un poc d'oli d'oliva i deixam fer a poc foc. Quan són tendres hi afegim un tassó o dos d'aigua i sal, ho deixam fer a poc foc, sense que bulli. Quan es crei una escuma en la superfície ja estarà llest. És un plat idoni per a menjar el dia següent, només l'haurem d'encalentir sense que bulli. Servim amb sopes de pa moreno i figues (si en tenim).


5 comentaris:

  1. moltes graciès d'haver participat...intentaré fer un recopilatori...t'ha agradat? a jo me va encantar!!!! un patonet...ja te he dit quina es la seguent???...t'ho imaginas no? jajajaja petons!

    ResponElimina
  2. Gràcies Manu! Sí, m'ha agradat perquè mai n'havia fet i és un plat mot sabrós i sa ;)

    Doncs no tenc ni idea de quina és sa pròxima recepta... Quan ho sabrem?

    Petons!

    ResponElimina
  3. Quina bona pinta que té la teva oliaigua!! Ara me'n menjaria un bon plat per sopar.
    A mi m'ha sorprès molt el resultat, crec que la repetiré moltes vegades. Si no hagués estat per aquest repte segurament no l'hauria feta mai. Així que, només per això val la pena això dels reptes.
    No sé si el Manu ja t'ha dit quina és la proposta de l'agost...Aquesta si que serà bona, boníssima. T'anava a escriure un mail, però no he trobat la direcció al bloc. Si no t'ha dit quina és la proposta escriu-me a bontiberi@gmail.com i et dic quina és.
    Petons guapa i gràcies per participar!!

    ResponElimina
  4. Qué rico esto, yo lo he descubierto por el reto y como Paula, si no me ponen el reto quizás nunca lo habría probado!
    Un besito
    Rosilet

    ResponElimina