dimarts, 7 de juny del 2011

Mini coques de trempó















Per al mateix aniversari vaig fer com a plat salat unes mini coques de verdura, que en aquest format individual són molt més còmodes per a berenars o per a picar, ja que no les hem de tallar i surten més mones de forma. La recepta és idèntica a les coques de verdura tradicional, surten amb la massa cruixent i daurada, i les verdures li donen tot el sabor que les fa úniques.

Ingredients
* 250 gr farina
* 1 sobre de llevat de pa sec
* 1/2 tassó d'aigua
* 1/2 tassó d'oli d'oliva
* 1 prebe vermell
* 1 prebe verd
* 3 tomàquets
* 1 ceba
* 1 all
* Julivert fresc
* Oli d'oliva, sal, prebe bo i prebe vermell

Primer hem de fer la massa, mesclant els ingredients (farina, llevat, oli i aigua), l'amassam una estona fins que està ben integrada i la deixam tovar dins un bol tapat amb un padaç durant una mitja hora o una hora si la volem més tovada. Mentre rentam i tallam la verdura ben petita i la posam a un bol, picam el julivert i l'all i ho incorporam, hi afegim un raig d'oli, sal, prebe bo i prebe vermell i mesclam bé, ho reservam. Quan la massa és tovada l'estiram i feim petites bolles. A una palangana de forn, amb un paper vegetal, disposam les bolles de massa a les que donam forma de petites coques (amb les voreres més gruixudes). Al centre de cada una hi posam una cullerada de verdura. Enfornam (forn preencalentit a 170º) durant una mitja hora o un poc més, depenent si ens agrada la massa més crueta o més torrada.

2 comentaris: