diumenge, 12 de juny del 2011

Amb aroma a plàtan






















L'aroma de plàtan invaeix la cuina, és un aroma que ens recorda a quan érem nins, als caramels, les llepolies... per això m'agrada tant! Avui horabaixa, en honor a una visita d'uns amics, he fet muffins i cupcakes de plàtan. Els cupcakes anaven farcits de crema de formatge amb caramel i plàtan i coronats amb un buttercream de plàtan molt gustós. Els muffins són més senzills i només duen uns trocets de plàtan a dintre.

Ingredients (per a 6 muffins/cupcakes)

Muffins
* 50 gr farina
* 60 gr sucre
* 50 gr margarina
* 1 ou
* 1 Cd llet
* 1/2 cdt llevat químic
* Aroma plàtan
* 1 plàtan

Cupcakes
* 50 gr farina
* 60 gr sucre
* 50 gr margarina
* 1 ou
* 1 Cd llet
* 1/2 cdt llevat químic
* Aroma plàtan
* 1 plàtan
* Formatge en crema
* Caramel líquid
* 100 gr mantega
* 200 gr sucre glas
* Canyella en pols

Per a fer la massa, tant dels muffins com dels cupcakes, hem de fondre la margarina, batre amb el sucre i mesclar-hi els ous batuts. Ho mesclam bé i incorporam la farina, el llevat i l'aroma de plàtan (al gust). Per als muffins, disposam aquesta massa dins motlles de paper i coronam amb dues rodanxes de plàtan. Enfornam a 170º durant uns 20 minuts i deixam refredar.


















Per a fer els cupcakes feim la massa anterior. A un bol mesclam unes culleradetes de formatge en crema, hi posam un poc de sucre, caramel i aroma de plàtan i deixam a la gelera uns moments. Disposam un poquet de massa dins els motlles de paper, a continuació hi posam una cullerada del farcit de formatge i una rodanxa de plàtan. Cobrim amb una cullerada de massa més. Enfornam a 170º durant uns 20 minuts i quan són fets deixam refredar. Preparam el buttercream mesclant la mantega en pomada amb el sucre i l'aroma de plàtan (al gust) i quan són freds decoram els cupcakes amb una mànega pastissera i coronam amb unes rodanxes de plàtan i un poc de canyella.

2 comentaris:

  1. Hola! Sóc nova al teu blog i em quedo doncs m'ha agrada molt!
    Em sembla molt original un muffin amb sabor a plàtan, mai l'he tastat, però es que el gust a plàtan m'hi agrada a tot arreu, no dubtaré a fer-los aviat anb el eu permís!

    Un petó :)

    ResponElimina
  2. Hola Anniki, gràcies per passar-te i benvinguda!

    ResponElimina