dimecres, 25 de gener del 2012

Phitiviers

Whole Kitchen en la seva Proposta Dolça del mes de gener ens convida a preparar un clàssic de la cuina francesa. Pithiviers. És un dolç de pasta de fulls farcida de frangipane, una crema d'amelltes. Com ja fa un any vam preparar pasta de fulls, me vaig animar de nou a preparar-la jo mateixa, ja que el resultat és molt més bo que la comprada, i encara que dugui un poc de feina, val la pena! Aquest és un dolç que no us deixarà indiferents, lleuger, cruixent i amb l'aroma de l'ametlla, per llepar-se els dits!

Ingredients

* 500 gr Pasta de fulls
* 1 ou per pintar

Frangipane
* 100 gr ametlla molta
* 100 gr sucre
* 100 gr mantega
* 2 ous


Si volem fer la pasta de fulls casolana, hem de seguir aquestes indicacions. Sinó en podem emprar de congelada. 

Mentre la pasta reposa o descongela feiem el farcit, el frangipane. Per això hem de batre la mantega (en pomada) i el sucre, hi afegim un ou, seguim batent. A continuació agregam l'ametlla molta i batem de nou. Finalment agregam l'altre ou i integram. Reservam a la gelera.

Per a fer els Pithiviers hem d'aplanar la pasta amb un rodell, fins que quedi fina. Tallam dos cercles per cada pastís que vulguem fer (a mi amb 500 gr de pasta me n'han sortit un de gran i quatre de petits). Al cercle de baix hi posam una o dues cullerades de farcit d'ametlla extenent-lo però deixant un dit al marge. Pintam amb ou aquest marge sense farcit. Al cercle superior hi feiem una decoració amb el ganivet, en espiral. Ara tapam amb aquest cercle l'altre que teniem amb el farcit i premem bé les voreres perquè quedi ben tancat. També podem fer una decoració a les voreres fent petits talls i prement amb els dits. Deixam reposar els pastissos durant 10 minuts a la gelera. Els traiem i els pintam amb ou batut. Els enfornam a 200º durant 10 minuts, i baixam el foc a 180º durant 15 minuts més. Els deixam refredar.


7 comentaris:

  1. Hem de provar-la amb el farcit frangipane. I a més amb la pasta de full casolana ha de ser molt i molt bo....
    Ptns

    ResponElimina
  2. ¡Qué cosa más deliciosa,me ha encantado la receta!!! Buenísimos!!!

    ResponElimina
  3. Oh!! és un dolç que no coneixia i té un apsecte irresistible!! tot i que encara no em veig en cor de fer la masa de full jo mateixa! jajaj!!

    Muuua!

    ResponElimina
  4. Aquest pastisset de nom impronunciable ha de ser una autèntica delícia!! Ets una crack!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  5. Quina cosa tan bona!!!!!! el farcit és per morir-se ;-)

    ResponElimina
  6. Mareeee, cómo tiene que estar tu pithivier!
    Con la pasta casera, ya tiene que ser indescriptible. Tiene un aspecto delicioso.
    Yo, por aquéllo del tiempo, no he hecho la masa casera, aún no me he atrevido.
    Rico, rico

    ResponElimina
  7. Qué ricos te han quedado.
    Me quedo por aquí para ver tus recetitas.
    Besos

    ResponElimina