dilluns, 9 de gener del 2012

Galetes d'Inca integrals amb sèsam




Les galetes d'oli o galetes d'Inca són un producte típic de la cuina mallorquina, que els mallorquins prenem a qualsevol hora bé totes soles o bé amb dolç o salat. Feia temps que tenia ganes de provar de fer-ne però no trobava el moment, però avui ha arribat. Cercant receptes per la xarxa me vaig decantar per les de Lola en la cocina. Són unes galetes la mar de bones de fer, aquestes són petites (quelytas) integrals i amb sèsam. Les vaig tastar amb una sobrassada que me van regalar, i són boníssimes!

Ingredients

* 100 ml oli d'oliva
* 100 ml aigua
* 1 polsí de sal
* 1 sobre de llevat de pa sec
* 100 gr farina
* 150 gr farina de força
* 50gr farina de blat sarraí integral
* 2 Cd sèsam

Posam al bol de l'amassadora l'oli, l'aigua, el sèsam i el llevat. Mesclam els tres tipus de farina (força, normal i integral) i ho anam afegint a l'amassadora a velocitat lenta. Afegim la sal i quan tot és integrat ho amassam durant uns 10 minuts. Deixam tovar la massa tapada durant una o dues hores, fins que duplica el seu volum. Ara hem d'aplanar la massa amb un rodell i tallar les galetes, jo ho he fet amb la part més ampla d'una boqueta gran. Mentre encenem el forn a 170º, calor dalt i baix. Hem d'intentar tallar les galetes bastant juntes, ja que només es recomana reutilitzar la massa sobrant una vegada més. Dipositam les galetes tallades sobre un paper vegetal a la safata del forn. Quan les tenim totes tallades i col·locades els feiem un parell de forats al centre amb un escuradents. Les enfornam a 170º durant uns 30 minuts, fins que són daurades, les deixam refredar. És recomanable guardar-les dins un pot o tupper tancat, ja que sinó se posen blanes.


5 comentaris:

  1. Tenen un aspecte molt semblant a uns panets que sovint compro al súper. De fet, diria que són els mateixos perquè són d'origen mallorquí. Doncs t'agafo la recepta. Res millor que fet a casa.

    Una abraçada!

    ResponElimina
  2. Buf, però quina pinta! A mi em tornen boja les galetes d'Inca! Les tinc pendents de fer des de que les va publicar la Paula! T'han quedat de luxe!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  3. Mmmm, soy fan de las quelytas! Mi peque las devora...siempre me había preguntado cómo hacerlas...a ver si me animo!
    Feliz semana!

    ResponElimina
  4. Oh!!!!! genials!!! me n'emporto la recepta. T'imagines que em surten bé?!
    per cert, les fotos molt guapes!
    petonets

    ResponElimina
  5. Oh!!! que bien te han salido.
    me quedo con la receta a ver si me salen tan bien como a ti. Preciosas fotos.
    besos :)

    ResponElimina