Ja feia un temps que no publicava uns cupcakes, després dels excessos nadalens havia de deixar un poc de descans de dolç. Aquests són els primers del 2012, uns cupcakes sabrosos i diferents: de xocolata i pastanaga, amb frosting de formatge. La recepta que he seguit és del llibre Deliciosos pasteles. El mundo de los Cupcakes de María Gómez Martín.
Ingredients
Massa de xocolata i pastanaga
* 2 ous
* 160 gr sucre
* 150 gr mantega
* 125 gr farina
* 1 cdt llevat químic
* 1 cdt canyella
* 3 Cd cacau en pols
* 75 gr nous
* 2 pastanagues
Frosting de formatge
* 300 gr formatge crema
* 250 gr sucre glas
* Suc d'una llimona
* Ratlladura de llimona
Decoració
* Pastanaga ratllada
* Fulles de xocolata
Primer feiem la massa dels cupcakes. Encenem el forn a 190º. Fonem la mantega i la batem amb les barnilles elèctriques amb el sucre uns minuts fins obtenir una massa cremosa. Hi afegim els ous i seguim batent. Mesclam la farina amb el llevat, la canyella i el cacau. Anam afegint aquesta mescla a la primera poc a poc, batent, fins que quedi una massa homogènia. Ara hi afegim les nous picades i la pastanaga ratllada i ho integram amb una espàtula. Repartim la massa dins motlles de paper i ho enfornam durant uns 15 minuts (primer calentor de baix i quan són pujats uns minuts de dalt). Els traiem del forn i deixam refredar.
Per al frosting de formatge batem amb les barnilles el formatge en crema, hi afegim el suc i ratlladura de llimona i el sucre glacé i seguim batent fins que quedi una massa cremosa. L'estorjam a la gelera fins que l'haguem d'emprar.
Per a muntar els cupcakes posam una cullerada de crema de formatge sobre cada un, quan aquests són freds, i decoram amb pastanaga ratllada i fulles de xocolata. Jo vaig emprar aquestes de la marca Amatller.
Saps que mai m'he menjat un cupcake? ja va sent hora, oi?
ResponEliminapetonets
Doncs ja toca provar-los!!
EliminaTe quedaron preciosos. Tienen que estar muy buenos :)
ResponEliminaGracias!
EliminaJo només he menjat cupcakes dues vegades... jejeje Aquests tenen molt bona pinta, i el toc de la xoco Amatller genial! :D
ResponEliminaPetonets bonica
Sandra
Gràcies Sandra!
EliminaSIMPLESMENTE FANTÁSTICO....DARIA TUDO PARA PROVAR UM.
ResponEliminaBOM FIM DE SEMANA
BESOS
Gracias!
Eliminahan d'estar boníssims!! m'apunto la recepta. Molts petonets
ResponEliminaQué buena pinta! Me gustan los moldes artesanales con papel, quedan preciosos. Besos
ResponElimina