Ingredients
* 7 carxofes
* 2 porros
* 1 ceba
* 2 Cd oli d'oliva
* 1/2 litre d'aigua
* 1 cub brou vegetal ecològic
* Sal
* Prebe bo
* Nou moscada
* 100 ml nata líquida
* Olives negres
Primer hem de preparar les olives negres cruixents. Si tenen pinyol els ho llevam i les feim bocins, les disposam sobre un paper de plata al forn a uns 60-80º durant una o dues hores fins que s'han assecat, les reservam.
Llevam les fulles superiors de les carxofes, tallam el capoll i les puntes, les untam amb un poc de llimona perquè no es tornin negres. Les posam a bollir en l'aigua durant uns 20-30 minuts. Quan són cuites les traiem i reservam l'aigua de cocció.
En una olla posam a sofregir la ceba i porros tallats, amb l'oli d'oliva. Quan comença a estar daurat hi posam les carxofes bollides i l'aigua de cocció, juntament amb cub de brou vegetal. Ara posam la sal, prebe bo i nou moscada al gust. Ho bollim durant una estona. Passam pel túrmix i pel xino per eliminar les fibres de les carxofes. A continuació ja estarà llesta, servim amb un raig de nata a cada plat i decoram amb les olives cruixents.
bona idea lo de les olives!!! una crema molt bona. Petonets
ResponEliminaGràcies!
EliminaQuina presentació mes maca, quina delicia, et felicito.
ResponEliminaPetonets
Gràcies!
EliminaUna crema estupenda :)
ResponEliminaHola! M'acabe de trobar el vostre blog i el trobe molt interessant. Salutacions
ResponEliminaBenvingut!
EliminaLa crema de carxofes és taaaan bona!! Nosaltres també la tenim publicada al bloc i la vam decorar com tu! jajaja El toc de les olives el trobo molt original!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar maca!
Petonets
Sandra
Siii, també vaig veure la vostra, us he copiat la decoració amb nata ;)
EliminaEl toc de les olives cruixents m'encanta! Una cremeta deliciosa!
ResponEliminaMOltes gràcies per participar.
Petonets!
Gràcies! la teva Pannacota té una pinta estupenda!
EliminaGràcies per descobrir-nos les carxofes cruixents!! per la resta coincidim força, ja que porros i calçots són cosins germans, oi?
ResponEliminaPetonets
La teva crema té una pinta fantàstica! i és que són tan bones les cremes!
EliminaMadre mía, de alcachofas no se me hubiera ocurrido hacer una crema. Y, con lo bonito que te ha quedado el plato, no es como para resistirse...
ResponEliminaGràcies Maite!
EliminaUna crema de carxofes és el primer que vaig pensar. La vaig tastar a un restaurant fa poc i em va encantar. El toc de les olives cruixentsha de ser fantàstic i no el coneixia.
ResponEliminaSí, és boníssma! ;)
EliminaQuina crema!! Jo també sóc fan de les cremes. Aquesta té una pinta molt bona i la idea de les olives cruixents m'ha encantat. M'ho apunto!!
ResponEliminaPetons!
Gràcies! sí, definitivament és el meu plat d'hivern! ;)
Eliminamolt bona idea!! ara que arrribarà el fred per fi l'haurem de tastar!!
ResponEliminaGràcies!
EliminaAquesta crema té una pinta excel·lent i el puntet que deuen donar les olives, mmm...! Recepta apuntada.
ResponEliminaUna abraçada!
Gràcies nyanyels!
EliminaMira que m'agraden les cremes, però mai había vist una de carxofes. Té tota la pinta d'estar bonísima, segur que la faig aquest hivern!!
ResponEliminaPetons
100% Recomanable!
EliminaQuè bona, aquesta crema. I la decoració molt maca.
ResponEliminaGràcies!!
Elimina