dissabte, 24 d’agost del 2013

Melmelada de pera a la vainilla

































Ja era hora de fer confitura, i és que en l'estiu, quan hi ha abundància de fruites és el moment! Aquest estiu mon pare ha tengut moltes peres, així que perquè no es perdessin he fet una confitura de pera a la vainilla que és mel, la idea la vaig collir de El Rincón de la Mariposa.

Ingredients
1 Kg peres
600 gr sucre
1 vaina vainilla o un sobre de sucre vainillat

La confitura és un dolç molt fàcil de fer, només cal estar un poc pendents del foc.

1- Pelam les peres i les tallam a bocins petits dins un bol. Les pesam i posam més o manco la meitat del seu pes en sucre. Tallam per la meitat la vaina de vainilla i la hi posam.
2- Deixam reposar durant unes hores.
3- Passam el contingut a una olla, ja haurà creat bastant de suc. El posam a foc lent durant una hora. Després retiram la vainilla i passam el túrxim per fer més fina la melmelada, però això va al gust de cada un. Deixam un poc més al foc i quan és espessa i té un color daurat, retiram i deixam refredar.
4- Podem guardar la melmelada durant molts mesos, només l'hem de posar dins pots de vidre esterilitzats (bollir-los durant 10 min.) i bollir-los perquè quedin ben tancats.




7 comentaris:

  1. Essa compota ficou linda .
    E pêra e baunilha devem fazer uma excelente combinação-
    bj

    ResponElimina
  2. Aquesta és una de les melmelades que més m'agrada, de gust suau, però amb més matisos que la de poma, que bé podria ser la seva germana melmeladera, no? Això d'afegir-hi vainilla m'ha encantat! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, amb poma també l'he feta i és molt bona. La vainilla li dona un gustet molt bo!

      Elimina
  3. El toc de la vainilla li ha de donar un sabor especial! aquest tipus de receptes són molt agraïdes, perquè pots menjar-les passat el temps ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, la vainilla li dona un toc molt bo i també es pot fer amb altres fruites com poma.

      Elimina