diumenge, 21 d’octubre del 2012

Xoco-coco Cupakes

































De nou uns cupcakes, ja feia temps que no en publicava una nova recepta. Aquesta la vaig collir del llibre ¡Un zombi se ha comido mi cupcake! de Lily Vanilli, una recopilació temàtica de receptes de cupcakes i altres dolços terrorífics. S'acosta Halloween i és hora de posar-lo en pràctica, no em vaig atrevir encara amb les decoracions monstruoses, vaig optar per fer els cupcakes normalets. A la recepta dels muffins de xocolata li vaig donar un toc diferent amb el coco, que hi combina molt bé. Són facilets de fer i si els voleu més dolços el buttercream de coco és una delícia.

Ingredients

Massa de xocolata i coco
60 gr mantega sense sal
150 gr sucre
115 gr farina
1/4 Cd llevat químic
1/4 cdt sal
30 gr cacau en pols
1 ou
80 ml buttercream*
1 cdt essència de vainilla
2 cdt essència de coco
4 Cd coco ratllat

Buttercream de coco o vainilla
60 gr mantega sense sal
350 gr sucre glacé
1 cdt essència de coco / vainilla
4 Cd llet

Decoració 
Coco ratllat

* Si no tenim buttercream el podem preparar a casa, posant una culleradeta de vinagre en 80 ml de llet, esperam un poc i tendrà la consistència del buttermilk.

La massa. Encenem el forn a 180º, preparam el motlle de muffins amb els paperets. Començam batent la mantega a temperatura ambient amb el sucre, amb la nostra KA o barnilles. Quan la mescla és fina hi afegim l'ou i la vainilla, seguim batent uns minuts. A un bol mesclam la farina i cacau tamissats, el llevat i la sal. Poc a poc anam afegint unes cullerades de la mescla de farina alternant amb un poc de buttermilk, fins que ho tenim tot integrat. Finalment afegim l'aroma de coco i el coco ratllat i ho integram. Distribuim una cullerada dins cada paperet i ho enfornam durant uns 15 minuts fins que són fets. Traiem i deixam refredar.

El buttercream. Batem la mantega a temperatura ambient amb la KA o barnilles durant uns minuts. Agregam la llet, essència de coco o vainilla i la meitat del sucre glacé, batem durant uns minuts, agregam la resta del sucre glacé i seguim batent uns minuts fins que la consistència és esponjosa i idònia.

La decoració. Decoram els cupcakes amb el buttercream de coco (jo vaig emprar boqueta rodona ampla) i un poc de coco ratllat per sobre.



2 comentaris:

  1. Fan moooolt bona pinta i la combinació coco xocolata és un gran encert segur!! A mi m'encanta en totes les seves variants!

    ResponElimina