divendres, 20 de juliol del 2012

Gelat d'ametlla torrada

Avui toca de nou un gelat, i aquest és un gelat clàssic mallorquí, el d'ametlla torrada. És un gelat dolç, amb gust com a torró, genial per a un horabaixa calorós. Per fer-lo he emprat unes ametlles casolanes, les del meu predí, amb la feina que suposa pelar-les, torrar-les i triturar-les, i encara que també es pot fer amb ametlla comercialitzada, el resultat no és ben bé el mateix. La recepta que he seguit és del llibre Histora y evolución de la cocina de Mallorca, on en presenten diferents versions, jo vaig escollir la de Ca's Cotxer. Aquí en teniu la recepta.

Ingredients

300 gr ametlla torrada i picada
200 gr sucre
4 vermells d'ou
500 ml nata per muntar
300 ml llet descremada
200 ml nata líquida
Ratlladura de pell de llimona
Canyella en pols

Primer hem de fer la base del gelat. Per això posam al foc la llet, la nata líquida i l'ametlla, sense que arribi a bollir. Mentre mesclam els vermells d'ou amb el sucre amb una batedora elèctrica fins que quedi una massa blanquinosa. Ara hi afegim la mescla de llet i nata que tenim calenta i seguim batent. Agregam la canyella i la llimona i mesclam. De nou posam aquesta mescla al foc fins que es crein unes bombolletes, retiram. Finalment agregam la nata per muntar i quan és teb ho reservam a la gelera unes hores fins que sigui ben fred.

Si tenim geladera: posam la geladera en marxa i agregam poc a poc la mescla de gelat quan és ben freda. Ho deixam mantecar uns 20-30 minuts fns que la consistència és de gelat blan. Ho passam a un tupper i ho estorjam al congelador unes hores. Traiem un poc abans de servir.

Si ho feiem sense geladera: posam la mescla freda dins un tupper i deixam al congelador uns 40 minuts. Traiem i remenam bé, podem passar el túrmix. Repetim aquesta operación un parell de vegades més fins que té consistència de gelat blan. Finalment ho deixam unes hores més al congelador. Traiem un poc abans de servir.

8 comentaris:

  1. Nyamnyamnyam, quina bona pinta!!! m'imagino el gust, com un torró d'ametlla, boníssim!
    Feia temps que anava darrere d'un gelat així, gràcies per la recepta!

    Petonets i bon profit ;-)

    ResponElimina
  2. Ois, m'encanta el gelat i el granissat d'ametlla! He vingut molts estius a Mallorca i n'era una viciada :)
    M'enduc la recepta!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, aquí és un clàssic, jo també hi estic enganxada! jeje

      Elimina
  3. FICOU UMA DELICIA APETECE MESMO COMER,,....
    BOM FIM DE SEMANA
    BJS

    ResponElimina
  4. Aquest gelat té una pinta deliciosa, m'encanta com t'ha quedat. Una recepta fantàstica i si és amb les ametlles del padrí encara millor.
    Petons

    ResponElimina