diumenge, 15 de juliol del 2012

Confitura de cireres

































Ja estam a 15 de juliol! com passa el temps... Darrerament tenc això un poc abandonat, no he tengut gaire temps de fer receptes, ja que estic a tope amb el treball de fi de màster... m'espera un estiu ple de feina, però bé, és el que toca! Per a la Recepta del 15 de juliol ens van proposar fer una recepta amb cireres, una de les fruites d'estiu amb més possibilitats. Jo vaig pensar en fer una recepta facileta, una confitura, ja que mai n'havia fet abans de cireres. Així que aprofitant unes cireres casolanes del camp del meu pare, en vaig fer una i aquí la teniu. Dolça, amb un toc àcid, fantàstica per berenar o preparar multitud de postres.

Ingredients

1 Kg cireres (sense pinyol)
800 gr sucre
100-200 ml aigua (opcional)

Les confitures són molt fàcils de fer. Aquesta només du un poc més de feina per haver de treure el pinyol de les cireres. Primer les rentam i els traiem el pinyol, pesam la polpa. Posam dins una olla amb el sucre i ho reservam unes hores, veurem que es va format un suquet. A continuació ho posam al foc, baix, durant una hora o hora i mitja aproximadament, quan veiem que ja té consistència de confitura podem passar un poc el túrmix, deixant bocins grans de cirera. Si veiem que ens ha quedat massa espessa hi podem afegir un raig d'aigua i mesclar bé. Deixam refredar un poc i a empotar. Si volem conservar els pots més temps els podem bullir al bany maria durant 20 minuts.




4 comentaris:

  1. Ets la reina de les confitures, ets queden de luxe! I la de cireres és de les meves preferides!!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Me parece buenísima para acompañar carnes tipo cerdo. Me gusta.

    ResponElimina