dijous, 28 de juny del 2012

Gelat de vainilla amb caramel de mantega salada

































De nou un gelat, estic experimentant amb la meva geladera i m'encanta!! En aquesta ocasió m'he decidit per un gelat clàssic, el de vainilla francès, un gelat cremós i dolç que és una delícia. Per donar-li un toc més especial l'he servit amb caramel de mantega salada casolà, molt fàcil de fer, i que agradarà als més llépols (fa gustet com a Werther's). Amb aquesta recepta m'apunt al repte de Rosilet del bloc suggr-r  {vamos a hacer helados}.

Ingredients

Gelat de vainilla
1 beina de vainilla
2 cdt essència de vainilla
6 vermells d'ou
400 ml nata per muntar (35% MG)
200 ml llet descremada
200 ml nata líquida
230 gr sucre

Primer hem de mesclar la nata amb la llet i encalentir-la al foc remenant i sense que arribi a bollir. Retiram de foc. Mesclam els vermells d'ou i el sucre i ho batem amb la KA o unes barnilles elèctriques durant 2 minuts. Sense deixar de batre anam incorporant la mescla de la llet perquè s'integri. Aquesta mescla la posam de nou al foc remenant fins que es crein bombolletes, ho apartam del foc. Ara hi agregam la nata per muntar, l'essència de vainilla i l'interior de la beina de vainilla, mesclam bé i deixam refredar a la gelera unes hores fins que sigui ben freda.

Amb KA/geladera: Quan la mescla del gelat de vainilla és freda, la posam a la geladera de la KA (bol prèviament gelat), en posició 1 durant 20-30 minuts aproximadament fins que tengui la consistència desitjada. Després posam el gelat a un tupper al congelador durant 2 hores i traiem un poc abans de servir.
Sense KA/geladera: Quan la mescla del gelat de vainilla és freda, la posam dins un tupper al congelador durant uns 40 minuts, traiem i mesclam de nou. Hem de repetir aquesta passa unes vegades més. Ho deixam unes hores al congelador fins que tengui la consistència de gelat, sempre traient-lo un poc abans de consumir.

Caramel de mantega salada
160 gr sucre
60 gr mantega sense sal
1 polsí de sal Maldon
100 ml nata líquida

Per a fer el caramel hem de fondre el sucre en una cassola, quan tengui consistència de caramel el retiram del foc i afegim la mantega (a temperatura ambient) i la sal, remenam bé fins que quedi integrat. Finalment afegim la nata i mesclam de nou fins que queda una consistència de caramel. Ho deixam refredar. 

Servim el gelat amb unes cullerades de caramel i crocanti d'ametlla.

*Podem estorjar aquesta salsa de caramel dins un pot a la gelera.

10 comentaris:

  1. Estupendísimo! Ese caramelo de mantequilla salada me vuelve loca, me quedo bien guardadita la receta casera :) y así, sobre un cremoso helado de vainilla, bueno, un placer para los cinco sentidos!
    Gracias por participar, guapísima!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias! el caramelo es fantástico, tendré que probar con otros postres ;)

      Elimina
  2. El toc de caramel de mantega salada li deu quedar tremendo!!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  3. Deliciós! just demà publicaré un gelat de vainilla també! :)

    Mua!

    ResponElimina
    Respostes
    1. De vainilla és clàssic i boníssim, tenc ganes de veure el teu gelat ;)

      Elimina
  4. Quina proposta tan bona, ara que fa tanta calor! I la foto, preciosa.

    ResponElimina
  5. Que maravilla de helado!! Tengo que hacer ese caramelo!! Me alegra haber llegado hasta aquí por Rosilet!!
    Besos guapa!!!

    ResponElimina