dimecres, 20 de juny del 2012

Coca d'albercocs i cireres




Les coques d'albercocs són un clàssic de la rebosteria mallorquina que es solen fer per aquest temps, quan ja tenim albercocs. A mi és un dels dolços que més m'agraden i encara no l'havia provada de fer, me pensava que duia molta feina, i bé, en du un poc, no vull mentir, però val la pena! Aquesta, a més, també du cireres, la idea l'he collida del bloc Bojos per la Cuina, i la veritat és que m'ha sorprés de lo bona que ha sortit! esponjosa, amb el puntet d'àcid dels albercocs i les cireres, és un perill tenir-la a prop, no pots aturar de menjar-ne!

Ingredients

300 gr de patata
3 ous
25 gr llevat premsat
250 gr sucre
500 gr farina
100 gr saïm
60 ml aigua
30 ml oli d'oliva
4 albercocs grans
Unes 10-15 cireres
Sucre per ensucrar els albercocs

Primer hem de netejar els albercocs i les cireres i xapar-los per la meitat, llevam el pinyol i els posam amb un parell de cullerades de sucre a un bol, reservam. Bollim les patates amb la pell, quan són bollides les pelam i passam pel passa-purés, reservam. Amb la KA o a un bol mesclam el saïm fos amb el sucre, batem bé, hi afegim els ous, d'un en un i mesclam. A continuació hi agregam la patata bollida (millor si encara és teba) i el llevat disolt dins l'aigua teba i seguim batent fins que quedi una massa homogènia. Ara agregam l'oli i la farina i amassam durant una estona, un 10 minuts, fins que la massa és ben formada. Deixam tovar dins el bol tapat durant 1 o 2 hores, fins que duplica el volum. A continuació amassam de nou la massa i la posam a la safata (jo he emprat la mateixa safata del forn amb paper de plata i unes gotes d'oli). Ho deixam tovar de nou dins el forn apagat durant unes dues o tres hores. Quan la massa és pujada hi distribuim els albercocs i les cireres per sobre. Encenem el forn a 180º. Posam un parell de cullerades de sucre per sobre la coca i l'enfornam durant uns 25-30 minuts fins que és daurada i ben feta (ho podem comprovar amb un escuradents). Traiem i deixam refredar.
 

7 comentaris:

  1. ESSA COCA FICOU LINDA E COM DOIS FRUTOS TÃO BONS SÓ PODE TER FICADO UMA DELICIA.
    BJS

    ResponElimina
  2. Ummm! aquí Ciutadella també en fem de coques dolces! La teva boníssima!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Sílvia! Segur que les de Ciutadella també són ben bones ;)

      Elimina
  3. Jo l'any passat vaig posar albercoc a la coca de Sant Joan i va quedar boníssima!! Els dolços (i salats) mallorquins m'encanten. A viam si m'animo a fer aquesta coca, que ha de ser reboníssima!!
    petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies! Sí que és bona, l'has de provar de fer, segur que t'agrada! Petons!

      Elimina
  4. Hem coincidit amb les cireres! a mí m'agrada la fruita natural a les coques (potser és que ja m'he acostumat a no menjar-ne de comfitada, haha) Molt bona opció amb albercocs (aqui encara van caríssims!)
    Fa molt bona pinta, tot i que mai no he afegit patata a la massa.

    Petons i feliç revetlla!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Helena! I sí, la fruita sempre queda bé a les coques, els dóna un toc fantàstic. Has de provar la massa amb patata, és molt bona ;)

      Petons!

      Elimina