dijous, 22 de març del 2012

Merengues de Gerds

































Avui vos duc un dolç molt facilet de fer i molt bo, una delícia per als més llèpols: unes merengues de gerds. Ma mare és una fanàtica de la merenga, li agrada a tots els dolços. Així que me va dir, venga, anem a fer merenga... ara que tenc la KitchenAid (a més regal seu) ja no tenc excusa! Així que vam fer aquestes merengues amb aroma de gerds, un mos del paradís!

Ingredients

Merengues de gerds
* 2 blancs d'ou
* 1 polsí de sal
* 160 gr sucre glacé
* 1/2 cdt essència de gerds

Glasejat de gerds
* 1 Cd sirop o confitura de gerds
* 1 Cd aigua
* 1/2 tassa de sucre glacé

La seva elaboració és senzilla. Muntam les clares a punt de neu amb les barnilles elèctriques, amb un poc de sal. Quan són ben pujades hi anam agregant poc a poc el sucre glacé, fins que s'integri bé i seguim batent. Ara la massa és més brillant i poc a poc va adquirint una textura més dura, tipus escuma d'afaitar. Quan ja té la textura desitjada hi posam l'aroma de gerds i remanam. Disposam la merenga dins una màniga pastissera amb boqueta rodona ampla. Anam deixant muntets de merenga sobre un paper vegetal a la safata del forn. Enfornam a 70º durant una hora, amb la porta del forn un poc oberta. Passat el temps veiem que s'han cruiat i són durs, els traiem i deixam refredar.

Si els volem decorar amb el glasejat de gerds l'elaboració és fàcil, mesclam el sirop amb l'aigua i el sucre glacé, fins que sigui ben integrat, la massa és líquida tipus mel. Quan les merengues són fredes amb un biberó o una cullereta les decoram amb el glasejat.



5 comentaris:

  1. Uhmmmm!!!! Quins pecats irresistibles!!!
    Ptns

    ResponElimina
  2. Ostres! són moníssims!!! nomès he intentat una vegada fer merengues i em van quedar massa torrats... està bé saber el truc del forn entre obert... :)

    Muua!

    ResponElimina
  3. Mmmm semblen boníssim! I quedarien perfectes amb el plat que proposem avui! Porc amb fruits vermells. T'animem a entrar-hi i fer-hi una ullada! www.esfruita.com/assessorem/porc-rostit-amb-fruits-vermells

    Però primer de tot ens presentarem, som ESfruita, una botiga online de fruites i verdures de qualitat. I et convidem a què entris a la nostra pàgina web per conèixer els nostres productes: www.esfruita.com

    També et volíem informar de què si cliques "m'agrada" a la pàgina de Facebook d'ESfruitafacebook.com/Esfruita tindràs un 5% de descompte en la primera compra a més a més del fuet de regal per la primera compra. I amb una compra superior a 30€, et regalem una ampolla d'Oli de Pau.

    ResponElimina