dimarts, 6 de desembre del 2011

Crema de Castanyes

































Fa temps que tenia pendent fer algun dolç amb castanya. Aquest és un ingredient que mai havia emprat a la cuina, així que ja era hora. Ahir me vaig fer amb una bossa de castanyes i pensat i mirant vaig decidir fer una crema de castanyes com a postre. És una crema dolça, untuosa, amb un aroma ben nadalenc per les castanyes, la canyella i el toc del licor de cafè. 

Ingredients

* 250 gr castanyes pelades
* 150 gr sucre
* 400 ml nata per muntar
* 2 Cd sucre vainillat
* 2 làmines de gelatina neutra
* 1 raig de Kahlua
* 1 cdt canyella en pols
* 1 cdt essència de vainilla
* 250 ml llet
* Xocolata negre per decorar

Primer de tot hem de pelar les castanyes, cosa que du la seva feina. Per això hem de fer un tall a les castanyes i bollir-les en aigua durant uns 15 minuts. Les traiem del foc, llevam l'aigua calenta i en posam de freda. Ara ja les podem pelar, llevant les dues pells, la més dura i la que està aferrada a la castanya. Quan les tenim pelades, les posam de nou al foc amb la llet, el sucre, la vainilla, la canyella i el licor de cafè. Les feiem bullir una estona, uns 30 minuts, fins que són cuites i el líquid ha espessit. Si trobam que hi ha poc líquid podem afegir més llet durant el procés de cocció. Quan queda poc perquè estiguin fetes hi posam les dues làmines de gelatina perquè es foni. Ara passam el túrmix i obtindrem una crema pastosa, la reservam. Muntam 200 ml de nata amb una cullerada de sucre de vainilla i ho mesclam amb la pasta de castanyes fins que sigui homogènia. Disposam aquesta mescla dins tassonets i ho deixam a la gelera durant una hora. Abans de servim muntam la resta de la nata amb una cullerada de sucre vainillat i amb una màniga pastissera decoram la crema de castanyes. Per sobre hi podem posar un poc de xocolatanegre ratllat.



5 comentaris:

  1. Un postre boníssim, trobo que el licor de caè hi deu quedar molt bé... però deus quedar tip, no? jejeje A mi m'agrada utilitzar molt la castanya en salat també!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Sí, és una crema bastant potent! provaré la castanya en el salat ;)

    Petons!

    ResponElimina
  3. Una crema muy buena, tendré que anotarla para el año próximo :)

    ResponElimina
  4. Eso debe estar delicioso... castañas y canela suena a música celestial! Besos

    ResponElimina
  5. Que vasito tan mono y tan bien relleno. Me llevo tu receta, las castañas me encantan.

    Besos.

    ResponElimina