dimarts, 25 d’octubre del 2011

Trenes de Brioix

Whole Kitchen en la seva Proposta Dolça per al mes d'octubre ens convida a preparar una pasta clàssica francesa: el brioix. En aquesta ocasió vaig decidir-me per les trenes de brioix que s'indicaven al mateix fòrum, on hi havia un vídeo explicatiu bastant clar. El resultat han estat unes trenes que, malgrat de forma no m'han quedat perfectes (això suposa un poc més de pràctica), són boníssimes, esponjoses i suaus, ideals per a berenar acompanyant un bon cafè.

Ingredients (5 trenes)

* 125 llet
* 50 ml oli de gira-sol
* 60 gr sucre
* 1 ou
* 325 gr farina
* 1/2 cdt sal
* 25 gr de llevat de pa fresc
* 1 ou per pintar
* 3 Cd de sucre 
* 1 Cd aigua

Primer mesclam en un bol la llet, l'oli i el sucre i mesclam bé. Encalentim aquesta mescla només uns segons al microones perquè sigui teba. Incorporam el llevat fet miques i removem amb una cullera perquè es foni. Ara incorporam l'ou batut i remenam de nou. Finalment hem d'anar incorporant la farina fins que la massa sigui compacta, i un poc aferradissa. L'amassam amb les mans (si és massa aferradissa posam un poc més de farina) i feiem una bolla. La reservam 10 minuts en un bol tapat. Passat aquest temps feiem porcions (5 en aquest cas). En prenem una i la separam en dos bocins, un el doble de gran que l'altra. Amb ells feiem una forma allargada de cordó. El més gran el doblegam amb forma de U invertida enmig hi aferram l'altre (el més curt) i anam fent una trena amb els tres caps. A la part de baix aferram bé els caps perquè no es separin. Feiem les altres trenes. Un cop fetes les disposam sobre un paper vegetal a la safata. Mesclam el sucre amb un poc d'aigua, per aconseguir un sucre banyat. Pintam les trenes amb l'ou batut i per sobre hi posam la mescla de sucre banyat amb una cullereta. Ara les hem de deixar tovar bé a temperatura ambient 1-2 hores o bé al forn a 50º durant 20-30 minuts. Quan són tovades encenem el forn a 200º i quan és ben calent les enfornam uns 15 minuts aproximadament fins que són daurades. Deixam refredar i llestes per a degustar!

Aquí us deixo el vídeo que és molt més il·lustratiu!


11 comentaris:

  1. Amb trenes!!! Que xules!!1 I tenen un color...
    Petonets

    ResponElimina
  2. Hola, te han quedado unas trenzas fantásticas. Yo ya he preparado la receta de Isasaweis y siempre quedan muy ricas. Un besin

    ResponElimina
  3. Pues qué quieres que te diga, para mí están perfectas!
    Yo ni siquiera les dí forma, con que estuvieran comestibles, me daba por satisfecha
    Te quedaron estupendas

    ResponElimina
  4. Hay que ver que brioches tan lindos... dan ganas de hacerlos pero ya! Besos

    ResponElimina
  5. Te han quedado estupendos, la verdad.

    Besos.

    ResponElimina
  6. Menuda preciosidad de trenzas...Además de verse deliciosas!

    ResponElimina
  7. Que ricos se ven tus brioches la textura sensacional y ese colorcito que tienen parecen de panadería :)
    Besitos!

    ResponElimina
  8. Però si t'han quedat precioses! :D Em sorprèn que en comptes de mantega hagis utilitzat oli de girasol.. Una versió més sana!! jaja

    Un petó!! :)

    ResponElimina
  9. Qué buena pinta! Me gusta mucho la forma trenzada del brioche. Se ve delicioso. Bss

    ResponElimina