dilluns, 17 d’octubre del 2011

Cabell d'àngel

































L'altre dia me van donar unes carabasses de cabell d'àngel. Són unes carabasses rodones, un poc allargades, amb la pell amb motes verdes i grogues, i s'empren únicament per elaborar aquest dolç tan típic de la rebosteria mallorquina, així com d'altres llocs. Tot d'una em vaig posar a cerca com havia de fer el cabell d'àngel, ja que m'imaginava que no seguia exactament el mateix procés de les altres confitures. I efectivament, cal fer un parell de passes més per aconseguir el cabell d'àngel. El que més me va sorprendre és la duresa de la pell d'aquestes carabasses, com va costar llevar-la! Però bé, a la fi el resultat ha estat va ser satisfactori, una confitura de cabell d'àngel amb aroma a canyella i llimona, amb la que tenc ganes de preparar uns bons robiols!

Ingredients

* 1 kg carabassa cabell d'àngel
* 1 kg sucre
* 1 branca de canyella
* Pell d'una llimona
* 100 ml aigua

El primer que hem de fer es trencar la carabassa, jo ho vaig fer pegant un cop fort sobre el terra... i va costar un poc! Quan té una esquerda ja la podem xapar en dues meitats. Anam llevant la closca poc a poc, amb l'ajuda d'un ganivet. Extraiem la polpa, que és de color blanc, i anam llevant totes les llavors. Disposam una olla amb aigua al foc, i a dintre hi posam els bocins de polpa de carabassa. Ho feiem bullir uns 20 minuts. Traiem del foc i colam. Deixam refredar. Quan és freda amb les mans anam desfent els cabells o fils de la polpa i els posam de nou a l'olla amb aigua freda i li donam un bull. De nou la colam i deixam refredar dins del colador, perquè molli tota l'aigua. Ara ja podem fer la confitura. Per això pesam la polpa, i hi agregam 1 Kg de sucre per cada Kg de carabassa. Hi afegim la branca de canyella, l'aigua i ratllam la pell de llimona. Ho posam al foc, baix, durant una o dues hores, fins que poc a poc va collint el color daurat tan típic del cabell d'àngel. Quan és fet, el deixam refredar i empotam.


6 comentaris:

  1. Mira que a mi el cabell d'angel no es que m'entusiasmi, però així amb l'aroma de la llimona i la canyella em sembla que si la menjaria!! Una molt bona idea!!

    Un petonàs!! :)

    ResponElimina
  2. Seelen...donde has comprado la calabaza? quin mercat?....tengo unas ganas locas de hacerlo...pero la calabza de sidra no se donde conseguirla!!!

    ResponElimina
  3. Manu, las calabazas son del campo de mi padre jeje, no sé dónde puedes comprar, pero en Noviembre en la Fira de la Tardor de Muro seguro que hay, son muy típicas de la zona.

    ResponElimina
  4. El cabell d'àngel no és sant de la meva devoció, però menjat amb robiols el trobo boníssim! Ets una crack!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  5. Hola! Gràcies pel teu comentari! :)
    Desconeixia el teu blog, així que si no et sap greu hi faré una volteta!!
    El cabell d'àngel no m'entusiasme, però a casa en fem cada any! De fet, tinc 7 carbasses esperant que les transformi. ;)
    Petons!

    ResponElimina