dissabte, 15 d’octubre del 2011

Bunyols de moniato [La Recepta del 15]
































Ja tornam a ser a mitjans de mes i de nou recepta del 15! Aquest mes dedicat als moniatos, un tubercle dolç que permet múltiples receptes. Aquest cop m'ha vengut al dit, ja que ara venen les Verges i què millor que fer uns bunyols de moniato. Aquí a Mallorca es solen fer de patata o de moniato, o les dues coses mesclades, i són molt típics d'aquestes dates, per tot arreu podem veure com en fan i en venen, l'oloreta omple els carrers de Ciutat. Els bunyols es solen menjar calentets, mullats en un poc de sucre i acompanyats d'un tassonet de mistel·la o vi dolç.
































Per a la recepta he seguit les indicacions del bloc Bojos per la cuina, si no el coneixeu mereix una ullada, hi ha unes receptes impresionants! No són gaire difícils de fer, només cal deixar tovar la massa i fregir en oli molt calent.

Ingredients
* 1 ou
* 250 gr farina fluixa
* 330 gr moniato bollit 
* 2 cdt de sucre
* 50 ml aigua teba
* 1 sobre de llevat sec
* 10 gr de saïm
* Oli d'oliva o gira-sol per fregir
* Sucre per servir

Primer hem de fondre el saïm i el llevat dins de l'aigua teba. Hi afegim el sucre i remenam bé. A continuació incorporam l'ou batut i mesclam de nou. Després hem de posar-hi el moniato bollit i fet puré, incorporam de nou. Finalment hi anam afegin la farina, fins que la massa és densa però a la vegada aferradissa. L'hem de pastar uns 10 minuts perquè agafi aire. Un cop pastada la deixam tovar dins un bol tapat amb un pedaç durant uns 45 minuts. 

Quan ha doblat el seu volum l'amassam de nou i posam oli abundant dins una paella. Quan l'oli és calent ja podem fregir els bunyols. La tècnica per a fer-los aquí a Mallorca és la següent: hem de tenir a prop un bol amb aigua. Amb una ma premem la massa amb el puny i traiem una bolleta de pasta, amb l'altra mà banyada en aigua collim la bolleta i feiem un forat al mit amb el dit gros, dipositam el bunyol dins l'oli calent. Els anem girant perquè es daurin bé i quan ja tenen color els traiem i els deixam reposar sobre un paper de cuina absorbent. Quan ja tenim fregits els bunyols els passam a un altre plat i els servim amb sucre.


9 comentaris:

  1. Buf nena, a mi els bunyols em tornen boja!! I aquests tenen una pinta tremenda, la foto ho diu tot! Ja m'imagino l'oloreta que deuen fer els carrers... mmmm!!
    Moltes gràcies per participar bonica!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Tremendos!
    Yo los he probado de calabaza, de boniato y calabaza, porque en Valencia se hacen mucho, incluso yo los hago. Pero, de boniato sólo, creo que no los he comido nunca. Y, con lo que me gusta el boniato, seguro que no me podría parar con uno solo. Acompañados de la mistelita, ni te cuento!

    ResponElimina
  3. Que pinta más buena... ya van unas cuantas recetas con boniato n me va a quedar más remedio que comprarlos y ver que tal :)

    ResponElimina
  4. T'han sortit fantàstics! A casa ens agraden molt. Demà mateix, que tenc dinar familiar i ma mare ha de fer una caragolada, jo m'he d'encarregar de les postres i el que m'han demanat que faci és precisament els bunyols.

    ResponElimina
  5. Que bons!! a casa els fem mig moniato, mig patata...qui goig!!! temps de bunyols, bss

    ResponElimina
  6. Uns bunyols boníssims. M'encanten! Jo no n'he fet mai de moniato, però em qued amb la teva recepta perquè els provaré ben aviat. Gràcies per participar!
    petonets!

    ResponElimina
  7. Acab de arribar al teu blog i Amb quedo¡¡¡¡
    dir-te que aquest bunyols son una delicia i que prenc nota.
    Un petonet ben gran i bon cap de setmana.

    ResponElimina