dissabte, 1 d’octubre del 2011

Autumn Bundt Cake

































Darrerament no atur de fer plats dolços i és que això de la rebosteria enganxa!! Ahir tenia ganes de fer un pastís, concretament un bundt cake, que és un dels pastissos que tenc pendents, així que vaig mirar les receptes que tenia recopilades i els ingredients que hi havia a casa i vaig decidir fer un bundt cake que  havia vist al bloc Bon Tiberi, el de pastanaga i plàtan. Com no tenia pastanagues suficients vaig canviar un poc la recepta i li vaig afegir carabassa, l'estrella de la tardor, per això l'he anomenat Autumn Bundt Cake. És un pastís molt esponjos, humit i aromàtic, ideal per a prendre el matí amb un bon cafè. A més és molt fàcil de fer.


































Ingredients

* 300 gr farina de força
* 1 Cd canyella
* 20 gr llevat químic
* 4 ous
* 300 gr sucre moreno
* 220 ml oli de gira-sol
* 100 gr de pastanaga 
* 180 gr carabassa
* 50 gr anous
* 50 gr ametlles
* 3 plàtans
* 1 Cd essència de vainilla

Cobertura
* 100 grs xocolata de amb llet
* 40 grs nata líquida
* Sucre glacé per a decorar

Pelam les pastanagues i la carabassa i les bollim en aigua fins que són blanes. Les colam i reservam. Pelam els plàtans i els posam en un bol al forn, durant uns 15 minuts. Els traiem i reservam. Amb el túrmix feim un puré de la carabassa, pastanaga i plàtan i el reservam. Deixam el forn encès a 170º perquè sigui calent. En un bol mesclam la farina, el llevat, la canyella i el sucre. Afegim els ous, l'oli i l'essència de vainilla i mesclam bé. Hi incorporam el puré que teniem reservat i les anous i ametlles picades (els bocins poden ser grans), ho mesclam bé. Distribuim la mescla a un motlle engreixat de bundt cake i enfornam durant uns 40 minuts aproximadament (els 30 primers minuts de baix i la resta de dalt i baix), fins que el pastís és fet. Si no estam segurs hi ficam un escuradents i si surt net ja està fet. El traiem i deixam refredar.

Preparam la cobertura fonent el xocolata i mesclant-lo amb la nata, fins que la mescla és homogènia. Quan le pastís és fred, hi posam per sobre un poc de sucre glacé amb un colador i per damunt hi posam la cobertura amb una cullera fent forma de ziga zaga. Ja tenim el nostre Autumn Bundt Cake llest per a degustar!


4 comentaris:

  1. DE-LI-CIÓS!! L'altre dia també vaig fer el meu primer pastís bundt i n'estic encantada! el teu el probaré segur! gràcies! :)

    ResponElimina
  2. Recepta de la Paula i amb la teva mà pel mig?! Segur que és boníssim!!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  3. Fa uns minuts que et deia que no aturaves i això que encara no havia vist aquesta entrada!! El teu forn deu treure fum!!
    M'agrada molt com t'ha quedat el bundt cake. I és que són bons, eh?? Aquest amb la xocolata per damunt...mmmmm...quina gana!!
    Mira per on ahir vaig fer un pastís de carbassa, no n'havia fet mai i ens va encantar.
    Petons!

    ResponElimina
  4. Paula, la teva recepta és mel, el bundt és boníssim! ;) I si, el meu forn està que no atura... havia d'aprofitar el cap de setmana! jeje

    Petons!

    ResponElimina