dilluns, 23 d’agost de 2010

Prunes confitades


Avui public una recepta que és un pecat! Ses prunes confitades són boníssimes, com deim a Mallorca són mel!. Les pots prendre amb gelat de vainilla, amb iogurt natural o afegir a pastissos... lo bo és que aquest dolç no té res d'artificial, però si molt de sucre, és una llepolia natural per deleitar-nos el paladar en moments especials!

La recepta me la va dir sa meva predina i també la vaig trobar al llibre Historia y evolución de la cocina mallorquina de l'Acadèmia de la Cuina i del Vi de Mallorca. Com tenia un parell de quilos de prunes que me van donar, vaig decidir fer la recepta... i ha estat un èxit!

Prunes confitades
- 1 kg de prunes de frare llarg
- 750 gr de sucre
- Un tassó d'aigua

Se renten les prunes i se lis lleva el capoll. Se coloquen senceres, sense pelar, a una graixonera, amb el sucre i el tassó d'aigua i es posen a coure a poc foc durant més d'una hora, remenant de tan en quan i anant alerta que no es cremin. Quan vegem que les prunes ja estan pansides i l'almíbar té un color obscur les llevam del foc i les deixam refredar. Les disposam dins pots de vidre (prèviament esterilitzats) amb un paper vegetal rodó a sobre impregnat en alcohol (jo ús vodka) i tapam els pots. Per fer el buit els posam al bany maria durant mitja hora. Les prunes confitades es poden consumir al moment o reservar, però quan s'obri el pot s'han de conservar a la gelera.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada