dissabte, 28 de gener del 2012

Raoles de jonquillo

Ara es temporada de jonquillo (xanquet) un peix petit que es pesca al Mediterrani de desembre a març. Quan era petita m'encantaven les raoles de jonquillo i per això cada any m'agrada fer-ne. La seva elaboració és senzilla i les raoles són boníssimes com aperitiu o com a plat principal. El preu a vegades és un poc elevat, ahir a plaça anava de 18 a 25€ el quilo, però amb uns 300 gr ens basta per fer les raoles.

Ingredients

* 300 gr jonquillo
* 2 alls
* Julivert
* 2 ou
* 2 Cd farina
* Sal
* Oli per fregir

Posam una pella al foc amb oli per fregir. Netejam el jonquillo. Feiem una picada d'all i julivert. Mesclam el jonquillo amb els ous batuts, la farina i el picadillo i ho batem bé. Quan l'oli és calent anam collint cullerades de la mescla i les fregim bé, girant-les, fins que són daurades. Les posam sobre una safata amb paper absorbent per eliminar l'excés d'oli. S'han de menjar calentes.



8 comentaris:

  1. Vindrien a ser tortitas de camarón, no? boníssimes!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
    Respostes
    1. Supòs que serien similars, no les he provades les de camarons

      Elimina
  2. Em penso que aquest peix és el que aquí anomenem "llengueta". Jo els enfarino i els fregeixo sueltos. Però em sembla una bona idea presentar-los així com una mena de bunyolets.
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. No ho sabia que es diguessin així. Tampoc els he provat de fregir-los tot sols, aquí a Mallorca és tipic fer les raoles.

      Elimina
  3. Jo enguany encara no n'he firat, de jonquillo. Haviat caurà!!! De petita me les feia la meva padrina i m'encanten!!!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  4. Que rico, me gusta mucho el aspecto tan crujiente que tiene y me guardo la receta con tu permiso. Me quedo por tu blog para seguir tus recetas.
    Un beso

    ResponElimina