diumenge, 1 de gener del 2012

Pastís mousse de llet merengada



































El dia 31 de desembre és un dia especial perquè despedim l'any, però també perquè celebram un aniversari. Així que tocava fer un pastís, i com a Nit Vella hi ha molt de menjar, sempre m'agrada fer un pastís lleuger i suau, com aquest pastís mousse de llet merengada, recepta de Webos Fritos. És un pastís molt cremós, esponjós de mousse amb aroma de canyella i llimona.

Ingredients

Base
* 250 gr galetes Digestive
* 100 gr mantega

Mousse de llet merengada
* 500 gr nata per muntar
* 1 pot de llet condensada (370 gr)
* 200 ml llet desnatada
* 4 blancs d'ou
* 5 fulls de gelatina neutra
* 1 canotet de canyella
* Pell d'una llimona
* Canyella en pols
* Sucre glacé vainillat




Per a fer la base hem de triturar les galetes i mesclar-les amb la mantega fosa. Emprarem un motlle de 22 cm desmotllable, hi posam al fons la mescla de galetes i mantega i ho premem bé perquè quedi ben compacta la base i anivellada. Ho estorjam al congelador.

Mentre feiem la mousse, per això posam a bullir la llet amb el canotet de canyella i pell de llimona. Mentre posam en remull la gelatian amb un poc d'aigua. Quan la llet ja és calenta hi posam a dins les làmines de gelatina i remenam bé perquè es foni. Hi afegim la llet condensada i ho mesclam bé, ho deixam refredar un poc. A continuació muntam la nata i l'estorjam a la gelera. Ara hem de muntar els blancs d'ou a punt de neu. Quan són muntats els afegim a la mescla de la llet i ho integram amb una espàtula de silicona, anant alerta que no es baixin massa els blancs d'ou. Hi afegim la nata i ho seguim mesclant. Ara hi podem posar canyella en pols i un poc de ratlladura de pell de llimona, perquè l'aroma sigui més intens. Miram si està bé de dolç, si fa falta afegim un poc de sucre glacé. Disposam el mousse dins del motlle, anivellam la part superior i ho estorjam a la gelera un parell d'hores fins que qualli. 

Si us sobra mousse, com en el meu cas, podem fer uns tassonets de mousse la mar de bons també. Els deixam a la gelera unes hores i ja estaran llests per a servir.

A l'hora de servir podem decorar la superfície amb un poc de sucre glacé i canyella tamissats. Si volem posar alguna decoració o missatge al pastís ho podem fer amb xocolata. Per això hem fer un patró de les lletres en un paper vegetal, escrivim el missatge o dibuix a llàpis. Fonem el xocolata al microones. Giram el paper vegetal (que quedin les lletres al revès), emplenam amb la xocolata una màniga pastissera i boqueta rodona fina repassam les lletres o el dibuix en una superfície plana (es pot posar el paper dins d'una safata). Quan ja hem fet els dibuixos i lletres posam la safata a la gelera en posició ben horitzontal, durant unes hores perquè s'endureixin. Quan servim el pastís col·locam les lletres i dibuixos per sobre.




4 comentaris:

  1. Deliciosa, tengo que probarla, un besito y feliz año. Rosa

    ResponElimina
  2. Ohh! la llet merengada és una de les meves perdicions i mai he fet cap pastís ni postre amb ella... ara ja tinc excusa! ;)

    Bon any guapa!

    ResponElimina
  3. M'encanta la llet merengada, m'encanten les mousse, i per tant, m'encanta la recepta!!
    T'ha quedat molt maca.
    Bon any! Petons

    ResponElimina