divendres, 27 de gener del 2012

Muffins integrals de mandarina



Aquí vos present els darrers muffins que he fet, senzills i aromàtics, uns muffins integrals amb aroma a mandarina, una de les fruites més apreciades de la temporada. Me va cridar l'atenció la pols de mandarina que vaig descobrir al bloc Rústica. És una forma fantàstica de conservar l'aroma de mandarina per emprar a dolços i pastissos. 

Ingredients (6 unitats)

* 50 gr mantega
* 60 gr sucre moreno
* 1 ou
* 50 gr farina integral
* 1/4 cdt llevat químic
* 1 Cd ametlla en pols
* 2-4 cdt pols de mandarina
* 1 Cd llet
* 6 cdt de sucre moreno

Per a fer la pols de mandarina és molt senzill, simplement hem d'estorjar la pell d'un parell de mandarines i l'assecam al microones, posant-la en un plat durant uns minuts a potència baixa, alerta que no es cremi! La pell dessecada la podem picar amb un morter o amb una picadora i té un aroma increible, en podem fer més quantitat i guardar a un pot tancat per fer altres dolços.

Per a fer els muffins, primer encenem el forn a 190º. Fonem la mantega i la batem amb les barnilles elèctriques amb el sucre uns minuts fins obtenir una massa cremosa. Hi afegim l'ou i seguim batent. Mesclam la farina amb el llevat, l'ametlla en pols i la pols demandarina (la quantitat va al gust, jo n'he posat 4 culleradetes perquè tingués bastant d'aroma). Anam afegint aquesta mescla a la primera poc a poc, batent, fins que quedi una massa homogènia. Hi afegim la cullerada de llet i mesclam bé. Repartim la massa dins motlles de paper i sobre cada un hi posam un poc de pols de mandarina. Ho enfornam durant uns 15 minuts (primer calentor de baix i quan són pujats uns minuts de dalt). Els traiem del forn i deixam refredar.

































Si volem fer uns cupcakes queda molt bé un frosting de formatge i mandarina.

Frosting de formatge i mandarina

* 150 gr formatge crema
* 125 gr sucre glas
* 1 cdt pols de mandarina

Batem el formatge crema amb el sucre glacé i afegim una culleradeta de pols de mandarina. Ho deixam unes hores a la gelera perquè culli més consistència. Cobrim els muffins amb una culleradeta del frosting i els podem decorar amb bocines de mandarina assecada.


4 comentaris:

  1. M'encanten totes les magdalenes de cítrics. A més et deixen la cuina amb una olor!!! M'ha agradat això de la pols de mandarina, ho de provar. Amb el teu permís me'n emporto un, amb frosting per descomptat!!!
    Petons guapa i bon cap de setmana

    ResponElimina
  2. Que rico!!!
    Feliz viernes
    Un besito ^^
    http://janakitchen.blogspot.com

    ResponElimina
  3. Que ricas, están preicosas.
    Besitos

    ResponElimina