dimarts, 31 de gener del 2012

Love Cupcakes de xocolata amb buttercream de gerds

Ara que s'apropa el dia dels enamorats, la xarxa s'omple de receptes amoroses, els cors envaiexen la rebosteria: galetes, cupcakes i pastissos. A mi em feia il·lusió provar de fer uns cupcakes que vaig veure al bloc Glorious Treats, uns cupcakes de xocolata amb frosting de gerds amb un original cor al centre. He aprofitat l'ocasió per provar un aroma de gerds que vaig comprar a Perpinyà, té un sabor fantàstic. La recepta no és gaire complicada, només cal seguir les passes i tendrem els nostres cupcakes amorosos.

Ingredients

Cupcakes de xocolata
* 50 gr mantega
* 60 gr sucre
* 1 ou
* 50 gr farina
* 1/4 llevat químic
* 1 Cd llet
* 1 cdt essència de vainilla
* 2 cdt cacau en pols

Buttercream de gerds
* 50 gr mantega
* 125 gr sucre glacé
* Unes gotes d'essència de gerds
* 1 gota de colorant rosa en gel (Wilton "Deep Pink")

Per a fer la massa primer encenem el forn a 180º. Mentre batem la mantega en pomada amb el sucre uns minuts. Afegim l'ou i seguim batent. En un bol mesclam la farina, llevat i cacau. Anam afegint la mescla de la farina a l'anterior, batent. Hi afegim finalment l'essència de vainilla i la llet. Ens ha de quedar una massa cremosa però no massa líquida. La posam dins motlles i l'enfornam durant uns 15 minuts (primer calor de baix i quan són pujats de dalt i baix). Els traiem i deixam referdar.

Per al buttercream batem bé la mantega en pomada amb el sucre glacé. Afegim el colorant i aroma i batem fins que quedi una crema untuosa però consistent. 

Per al muntatge, quan els cupcakes són freds tallam la part superior, com si fos una tapa, amb un ganivet de serra. A la tapadora li feiem un forat amb un tallador petit en forma de cor. Decoram les tapadores amb un poc de sucre glacé. Posam una cullerada de buttercream a la part inferior i tapam amb la tapadora. Pel forat del cor sortirà el frosting de gerds.

4 comentaris:

  1. te han quedado superbuenos!!
    Un besito ^^
    http://janakitchen.blogspot.com

    ResponElimina
  2. La combinació de xocolata amb el butercream de gerds ha de ser deliciosa!! I a més t'han quedat moníssims!!!
    Petonets

    ResponElimina
  3. Gloriosos y bien bonitos estos cupcakes. Maravilloso color y sabor.
    Babeando estoy.

    Besos.

    ResponElimina