dijous, 5 de gener del 2012

Crema de colflori, carabassí i porros


El plat estrella d'aquest hivern a la meva cuina han estat les cremes, ho puc ben assegurar. Era un tipus de plat que no me feia massa, de petita no m'agradaven els purés i fins enguany no n'he fet cap de casolà. Això si, un pic que els he provat m'han encantat, fàcils de fer, bons i oberts a múltiples opcions i sabors. La darrera que he feta m'ha sorprés bastant. Tenia diverses verdures i no sabia que fer amb elles, vaig decidir fer una crema de colflori, carabassí i porros. El sabor és boníssim, a més la colflori és molt sana, té una acció diurètica genial per contrastar els excessos de les festes, és rica en potasi, vitamina C i fibra.

Ingredients

* 1 colflori petita
* 1 porro
* 1 ceba
* 1 carabassí
* 100 ml nata (opcional)
* Oli d'oliva
* 1/2 cub de brou de verdures ecològic
* Aigua
* Sal
* Prebe bo
* Nou moscada

Les cremes són faciletes de fer, simplement hem de tallar les verdures i sofregir-les en oli d'oliva. A continuació hi afegim aigua fins cobrir-les i el mig cub de brou de verdures ecològic. Ho deixam bullir una mitja hora fins que les verdures són ben cuites. Ara passam el túrmix per fer una crema fina, hi afegim sal, prebe bo i nou moscada al gust. Si volem una textura més cremosa hi podem afegir nata per cuinar. Ja tenim la nostra crema llesta!

Aquesta cullera que veieu aquí la vaig rescatar d'un calaix de casa del meu predí. És una cullera de fusta molt antiga, no sé si deu tenir 60 o fins i tot 100 anys! M'encanta la forma que té i les mosses i ratllades que presenta, petjades del pas dels anys per la cuina.



2 comentaris:

  1. Me acabo de enamorar de tu cuchara es preciosa me recuerda las que tenia mi abuela en la cocina.
    Besos :)

    ResponElimina
  2. Pero que receta más original, te he conocido a través de la Receta de la Felicidad.
    Ya soy tu seguidora, te invito a conocer el mío, y si t gusta puedes hacerte seguidora.
    Un besito.
    http://janakitchen.blogspot.com

    ResponElimina