diumenge, 15 de gener del 2012

Crema de carxofes amb olives cruixents

Avui toca la primera Recepta del 15 del 2012! Aquest mes de gener dedicat a les carxofes, verdura de temporada que permet l'elaboració de molts de plats. Jo m'he decantat per una crema, aquest hivern m'he fet addicta! Cercant per la xarxa vaig trobar aquesta recepta de Gastronomía&Cía, una crema de carxofes i porros amb un toc d'olives cruixents que me va agradar i el resultat ha estat boníssim. És una crema suau, amb l'aroma de les carxofes i els porros, dues verdures que combinen molt bé, les olives negres cruixents li donen el puntet especial.

Ingredients

* 7 carxofes
* 2 porros
* 1 ceba
* 2 Cd oli d'oliva
* 1/2 litre d'aigua
* 1 cub brou vegetal ecològic
* Sal
* Prebe bo
* Nou moscada
* 100 ml nata líquida
* Olives negres

Primer hem de preparar les olives negres cruixents. Si tenen pinyol els ho llevam i les feim bocins, les disposam sobre un paper de plata al forn a uns 60-80º durant una o dues hores fins que s'han assecat, les reservam.

Llevam les fulles superiors de les carxofes, tallam el capoll i les puntes, les untam amb un poc de llimona perquè no es tornin negres. Les posam a bollir en l'aigua durant uns 20-30 minuts. Quan són cuites les traiem i reservam l'aigua de cocció.

En una olla posam a sofregir la ceba i porros tallats, amb l'oli d'oliva. Quan comença a estar daurat hi posam les carxofes bollides i l'aigua de cocció, juntament amb cub de brou vegetal. Ara posam la sal, prebe bo i nou moscada al gust. Ho bollim durant una estona. Passam pel túrmix i pel xino per eliminar les fibres de les carxofes. A continuació ja estarà llesta, servim amb un raig de nata a cada plat i decoram amb les olives cruixents.



27 comentaris:

  1. bona idea lo de les olives!!! una crema molt bona. Petonets

    ResponElimina
  2. Quina presentació mes maca, quina delicia, et felicito.
    Petonets

    ResponElimina
  3. Hola! M'acabe de trobar el vostre blog i el trobe molt interessant. Salutacions

    ResponElimina
  4. La crema de carxofes és taaaan bona!! Nosaltres també la tenim publicada al bloc i la vam decorar com tu! jajaja El toc de les olives el trobo molt original!
    Moltes gràcies per participar maca!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
    Respostes
    1. Siii, també vaig veure la vostra, us he copiat la decoració amb nata ;)

      Elimina
  5. El toc de les olives cruixents m'encanta! Una cremeta deliciosa!
    MOltes gràcies per participar.
    Petonets!

    ResponElimina
  6. Gràcies per descobrir-nos les carxofes cruixents!! per la resta coincidim força, ja que porros i calçots són cosins germans, oi?
    Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. La teva crema té una pinta fantàstica! i és que són tan bones les cremes!

      Elimina
  7. Madre mía, de alcachofas no se me hubiera ocurrido hacer una crema. Y, con lo bonito que te ha quedado el plato, no es como para resistirse...

    ResponElimina
  8. Una crema de carxofes és el primer que vaig pensar. La vaig tastar a un restaurant fa poc i em va encantar. El toc de les olives cruixentsha de ser fantàstic i no el coneixia.

    ResponElimina
  9. Quina crema!! Jo també sóc fan de les cremes. Aquesta té una pinta molt bona i la idea de les olives cruixents m'ha encantat. M'ho apunto!!
    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies! sí, definitivament és el meu plat d'hivern! ;)

      Elimina
  10. molt bona idea!! ara que arrribarà el fred per fi l'haurem de tastar!!

    ResponElimina
  11. Aquesta crema té una pinta excel·lent i el puntet que deuen donar les olives, mmm...! Recepta apuntada.

    Una abraçada!

    ResponElimina
  12. Mira que m'agraden les cremes, però mai había vist una de carxofes. Té tota la pinta d'estar bonísima, segur que la faig aquest hivern!!
    Petons

    ResponElimina
  13. Què bona, aquesta crema. I la decoració molt maca.

    ResponElimina