dilluns, 25 d’abril de 2011

CWK Propuesta Dulce Abril: Bavarois de limón





















Whole Kitchen en su Propuesta Dulce para el mes de abril nos invita a preparar una Bavarois. Y como con el lío de la Pascua con panades i robiols no he tenido mucho tiempo para pensar, he hecho una receta sencilla de bavarois de limón, muy refrescante para el verano.

Ingredientes
* 1 sobre de gelatina de limón
* 200 ml de nata para montar
* 3 cucharadas de azúcar
* 2 vasos de agua
* Ralladura de limón

Hacemos la gelatina diluyendo el sobre en un vaso de agua caliente, removemos bien y añadimos el vaso de agua fría. Reservamos. Montamos la nata a punto de nieve, le añadimos unas cucharadas de azúcar y la ralladura de limón. Mezclamos con la gelatina y disponemos en copas o cuencos que reservamos durante toda la noche en la nevera para que cuaje.

Especial Pasqua III: Robiols
















I finalment ve sa recepta dels robiols, un dels dolços que més m'agraden. Tenia ganes de fer-los per provar com anaven amb ses confitures que havia anat fent es darrer any. Sa de codony és sa més idònia ja que és més consistent, en canvi ses de maduixa i pruna com són més líquides poden vessar. Una confitura que m'ha agradat bastant és sa de carabassí, que se pareix molt a sa típica de cabell d'àngel, això sí, ha de ser bastant espessa. Sa recepta de sa massa de robiols és de sa meva predina Esperança.

Ingredients

* 3/4 farina
* 200 gr saïm
* 200 gr sucre
* 2 vermells d'ou
* Ratlladura d'una llimona
* Suc d'una taronja
* Un poc de canyella
* 200 ml d'anís
* Confitura de cabell d'àngel, codonayt, crema, etc.

Mesclam els ingredients per a fer la massa. Amassam bé fins que tengui consistència però no tanta com les panades, aquesta és un poc més blana. Anam collint bolles de pasta i l'aplanam amb el rodell, li posam a dintre una o dues cullerades de confitura (codony, cabell d'àngel, etc.) i els tapam i segellam les voreres. Amb un motlle de robiols els tallam i finalment els podem fer unes marques amb una forqueta, agulla, etc. per a diferenciar el farciment. Posam a la safata del forn a 170º durant uns 20 minuts, fins que són daurats. Traiem i deixam refredar.

diumenge, 24 d’abril de 2011

Especial Pasqua II: Panades















S'altre dia, com cada any, vaig anar a fer panades i robiols amb sa meva predina. Va ser una llarga jornada de feina, però és la tradició, a més les panades i robiols, típics de la Pasqua mallorquina, són boníssims. Avui public sa recepta de ses panades de Pasqua, amb carn de xot i sobrassada. Sa recepta de sa massa és d'una "apuntació" (així ho diu ella) de sa meva predina Maria.

Ingredients

* 1 tassa de suc de taronja
* 1 tassa d'oli d'oliva
* 1 tassa de saïm
* 2 vermells d'ou
* 1 kg de farina
* Sobrassada
* 1 Kg de carn de xot
* Sal, prebe bo

Primer hem de sofregir breument la carn, amb sal i prebe bo. La reservam. Feim la massa amb els ingredients (farina, oli, saïm, suc de taronja i vermells d'ou). L'amassam una estona fins que sigui compacta per a moldejar les panades. Després anam collint bocins per a fer les panades, d'uns 80 grams aproximadament i li donam forma de "panereta". Per fer-ho més fàcil sa meva predina ha confeccionat unes bases de fusta amb diferents mesures, que van molt bé per fer-les totes iguals. Les farcim de carn i uns trossos de sobrassada i les tapam amb la tapadora que hem aplanat amb el rodell (la tapadora era d'uns 30 gr), tancam les voreres i retallam la massa sobrant, feim un tancament amb la forma desitjada. Les anam disposant a la safata del forn i les enfornam durant uns 20 minuts, fins que són daurades. Les traiem i deixam refredar.

dijous, 21 d’abril de 2011

Especial Pasqua I: Crespells















Per inaugurar les receptes de Pasqua què millor que uns bons crespells! Quan vaig veure els que va fer Bon Tiberi me'n van entrar ganes. Els crespells són un dolç típic de l'època de Pasqua, i són molt fàcils de fer, a més és genial l'aroma que omple la cuina quan els estem fent... mmmm quins records d'infantesa!

Ingredients
* 1 kg de farina de força
* Ratlladura de pell de llimona
* 2 vermells d'ou
* 2 tasses petites d'oli de gira-sol
* 300 gr de saïm de porc
* 300 gr de sucre
* 1 tassa i mitja d'anís
* 1 tassa de suc de taronja

Mesclam la farina, el sucre i la ratlladura de llimona. Afegim els ingredients líquids: vermells d'ou, anís, oli, saïm i suc de taronja. Amassam bé durant una estona fins que la massa és homogènia i compacta. Si cal afegim un poc més de farina. Estiram la massa amb el rodell i anam tallant crespells amb els talla-pastes dessitjats (estrella, cor) i els posam sobre un full de paper vegetal en la safata del forn. Enfornam a 170º durant uns 20 minuts fins que cullen un poc de color. Traiem i deixam refredar.

Se poden decorar amb un poc de xocolata de cobertura, són boníssims. 


dilluns, 18 d’abril de 2011

Patates farcides amb salsa de carabassa especiada















S'altre dia ma mare em va dir que havia vist una recepta interessant al programa d'Arguiñano, i me la vaig apuntar! Aquestes patates farcides són un plat idoni tant com acompanyament com a plat principal, són suaus, ja que van farcides de verdures i gratinades amb un poc de beixamel, i la salsa de carabassa li dóna un toc dolcet que combina molt bé.

Ingredients
*250 gr de carabassa
* 50 gr arròs
* Aigua
* 500 gr de bledes
* 4 patates grans
* 2 grapats de pinyons
* 1 grapat de panses
* 2 alls
* Sal, prebe bo
* Oli d'oliva
* 1 tassó de llet
* 1 cullerada de farina
* Nou moscada
* Un polsí de curry

Primer hem de posar a bollir en un poc d'aigua la carabassa i l'arròs. Quan és cuit passam el turmix, posam sal i prebe bo i un polsí de curry. Reservam. Netejam les patates i les feim al vapor fins que estan fetes. Les deixam refredar. Mentre posam a una paella un poc d'oli, picam els alls fins i els sofregiem. Hi afegim les bledes tallades fines, un grapat de pinyons i les panses i ho deixam fer tapat fins que és cuit. Reservam. Quan les patates són fredes les tallam per la meitat i les traiem la polpa. Mesclam la polpa aixafada amb les bledes. Posam les patates dins una font i les farcim amb la mescla de bledes i patates. Feim la beixamel en una cassola amb un poc d'oli d'oliva, la farina, la llet i un poc de nou moscada, sal i prebe bo. Quan té la consistència desitjada, la retiram del foc. Posam una cullerada de beixamel sobre les patates i coronam amb un parell de pinyons, les enfornam fins que es gratinin. Finalment servim les patates sobre la salsa de carabassa.

diumenge, 17 d’abril de 2011

Greixonera de brossat


 












Amb tants d'ous que tenc ja no sé què fer i avui la meva predina m'ha donat la idea de fer una Greixonera de Brossat, dolç típic mallorquí, que no havia fet mai. És una recepta molt senzilla i bona de fer, i com a postre és mel!

Ingredients
* 250 gr brossat
* 100 gr sucre
* 3 ous
* Canyella en pols
* Ratlladura d'una llimona

Mesclam tots els ingredients amb el túrmix fins que es crei una massa homogènia. Engreixam una greixonera de test amb un poc de margarina, a dintre hi disposam la mescla i ho enfornam a 170º durant poc més de mitja hora, fins que veiem que està ben cuallat i daurat. El deixam refredar. Veurem que amb el calor s'estufa, però després en refredar es torna a baixar.


dissabte, 16 d’abril de 2011

Mousse gelada de llimona i iogurt















Fa poc vaig fer aquest postre perquè tenia tantes llimones que ja no sabia que fer amb elles. Després de cercar receptes per la xarxa em vaig decidir per aquesta, ja que les mousses sempre m'han agradat. La mousse gelada de llimona i iogurt és un postre dolç que combina l'aroma de la llimona amb el toc cremós del iogurt, i que agradarà a les persones llèpoles.

Ingredients
* 250 gr iogurt natural
* Suc de 5 llimones
* 200 gr de sucre
* 50 gr de mantega
* 4 ous

Encalentim al bany maria el suc de llimona i el suecre amb els vermells d'ou ben batuts. Removem durant 15 minuts. Retiram i deixam referdar. Afegim el iogurt a la mescla anterior. A continuació batem les clares a punt de neu i ho afegim a la mescla anterior, anant alerta. Ho disposam dins copes o bols i ho deixam refredar al congelador unes hores.

divendres, 15 d’abril de 2011

Faves tendres gratinades amb formatge maonès















Per a la Recepta del 15 que organitzen els blocs Xocolata DesfetaEls Fogons de na Bordeta , aquest mes d'abril es proposava fer una recepta amb faves, verdura típica d'aquesta època. Jo he optat per fer un plat que té part més típica i altra més innovadora. El meu predí me sol donar faves tendres i m'agrada molt fer-les saltades amb cebes tendres i fonoll. Avui he decidit fer-les saltades però després gratinar-les amb un poc de formatge maonès. L'invent ha estat exitós, el gust rotund de les faves amb l'aroma del fonoll és genial, i el formatge li dóna un toc més cremós.

Ingredients
* Faves tendres
* 2 cebes tendres
* 2 porros
* Brou de cuinat
* Fonoll
* Formatge maonès
* Oli d'oliva
* Sal i prebe bo

Primer hem de tallar les cebes i els porros en juliana i els posam a una paella amb oli, que es facin poc a poc. Hi afegim abundant fonoll picat. Mentre netejam i tallam les faves tendres, també en juliana. Les disposam dins la paella i afegim un poc més d'oli d'oliva. Trempam amb sal i prebe bo. Deixam que es facin una estona. Afegim el brou i deixam coure fins que aquest s'ha begut i les faves són fetes. Les disposam dins una font i per sobre posam formatge maonès ratllat. Ho gratinam al forn i llest per servir!


dilluns, 11 d’abril de 2011

Mousse de maduixes















I continuam amb les maduixes... i és que són exquisides per a fer postres! Aquesta recepta és collida del blog Bon Tiberi, que proposa fer una mousse de maduixes que no du massa complicacions, i és un postre ideal per aquests moments primaverals.

Ingredients
* 1 sobre de gelatina de maduixa
* Aigua
* 15 maduixes
* 1 o 2 iogurts de maduixa
* Sucre

Primer hem de preparar la gelatina, seguint les instruccions, però amb la meitat de l'aigua indicada. La deixam reposar durant una hora i mitja, fins que comenci a cuallar. Mentre preparam les maduixes: les netejam, tallam a bocins i les deixam a un bol amb unes cullerades de sucre. Passat un temps, quan ja han mollat suc, passam el túrmix. Passam les varetes per la gelatina perquè faci espuma, durant una estona. Hi incorporam el puré de maduixa i el iogurt, seguim batent perquè s'integri bé la mescla. Disposam dins tassonets i a la gelera durant unes hores.

A mi no em va quedar una mousse perfecta, es van crear dues capes, una més mousse i l'altre més crema, però van ser la mar de bones, ja no en queden!

diumenge, 10 d’abril de 2011

Strawberry cupcakes















Aprofitant el temps de les maduixes qué millor que fer uns cupcakes amb aquesta fruita. Cada tant en faig pels meus germans, que són molt golosos, i així puc anar experimentant amb nous sabors i colors. Els cupcakes de maduixa els van agradar :) Estan fets seguint la recepta per als de gerds, però canviant alguns ingredients, com és la configura i el topping.

Ingredients
*110 gr margarina
*180 gr sucre
*2 ous
*125 gr farina bizcochona
*125 gr farina
*125 ml llet desnatada
*1 cd extracte de vainilla
*3 cullerades de confitura de maduixa (o trocets de maduixes amb sucre)

Topping
*75 gr margarina
*100 gr sucre glaç
*Essència de maduixa
*Colorant vermell
*Non pareils roses
*3 maduixes a tallades

Mesclam la margarina amb el sucre, batent, fins obtenir una massa cremosa. Afegim els dos ous i seguim batent. En un bol apart tamissam les dues farines. En un altre bol mesclam la llet i la vainilla. Anam incorporant la primera mescla amb la llet i la farina fins que s'hagi integrat. Un cop mesclat hi posam la confitura de maduixa (o les maduixes a trocets amb sucre) i tornam a mesclar. Disposam la massa dins motlles de muffins i ho posam al forn, preencalentit, a 170º durant uns 20 minuts, fins que són cuits. Els deixam refredar.

Per al topping, mesclam bé la margarina amb el sucre glaç, fins aconseguir un glassejat uniforme, hi posam el colorant i l'essència de maduixa i integram bé. Quan els muffins són freds hi posam a sobre una cullerada de glassejat, decoram amb non pareils roses i al centre coronam amb una tallada de maduixa.

dijous, 7 d’abril de 2011

Confitura de maduixes















Sa confitura de maduixes la tenia endarrer i ara que és el temps m'he posat a fer-ne. És una recepta molt fàcil, com quasi totes les confitures, i és una manera ideal de degustar aquesta fruita tan bona, dolça i colorida, amb torrades, iogurts o per a pastissos.

Ingredients
* 1 kg de maduixes
* 1 raig de suc de llimona
* 600 gr de sucre

Rentam i tallam les maduixes i les posam a un bol, hi posam a sobre el raig de llimona i el sucre i remenam bé. Ho deixam estar unes hores a la gelera, veurem que es va creant un suquet. Ho posam al foc lent durant una hora. Li passam el túrmix i ho deixam una estona més, fins que tengui la consistència de confitura desitjada. La deixam refredar, empotam i esterilitzam bullint els pots durant 20 minuts.

dimecres, 6 d’abril de 2011

Ous de faraona amb bolets i cuixot















El meu predí me va donar ous de faraona, també coneguda com a gallina de guinea, que són més grans que els de codorniu però mes petits que els de gallina. Així que me feia ganes fer amb ells algun plat més especial que una tortilla i vaig trobar aquesta recepta a Directo al Paladar. Sa recepta no és gaire complicada i la mescla de sabors és genial, va molt bé com a entrant.

Ingredients
*Ous de faraona o codorniu
*Bolets variats (congelats de l'Eroski)
*3 rondaxes de cuixot salat
*Oli d'oliva
*Sal, prebe bo
*Julivert picat

Hem de fer els bolets a una pella amb un poc d'oli, deixant que mollin el suc, els salpimentam i reservam. Fregim els ous, amb un poc de sal i prebe bo, en un raig d'oli d'oliva, fins que quedin ben daurats, per les dues bandes (no m'agradan molt cruus), els reservam. Fregim el cuixot tallat a tires durant un minut en el mateix oli. Muntam el plat posant els bolets a baix, el cuixot i els ous. Coronam amb el julivert picat.


dilluns, 4 d’abril de 2011

Confitura de taronja a la canyella















Ara és temps de taronges i per aprofitar-les i fer-les durar més temps vaig pensar en fer una confitura, ja que d'aquesta fruita no n'havia fet encara. Vaig trobar una recepta interessant al blog Xocolata Desfeta.

Ingredients
* 1 Kg taronges
* 700 gr sucre
* 250 ml aigua
* 1 tronquet de canyella
* 1 cdt de canyella en pols
* Pell d'una taronja

Pelam les taronges, intentant que no quedi massa part blanca, si tenen pinyols també els llevam, i les tallam a daus i reservam. Tallam a daus petits la pell d'una taronja i ho posam amb les taronges. Posam a una olla l'aigua i el sucre i ho posam al foc, quan està bén mesclat afegim les taronges, la pell tallada i el tronc de canyella. Ho deixam bullir durant més d'una hora. Quan ja sigui ben fet, llevam el tronc de canyella i passam un poc el túrmix a la mescla i hi afegim un poc de canyella en pols. Ho deixam a foc lent una hora més, fins que la confitura ja tengui la textura més espessa. Ho deixam refredar, empotam i esterilitzam els pots bullint-los durant uns 20 minuts.

dissabte, 2 d’abril de 2011

Cupcakes veganos de chocolate, plátano y nueces

Tenía que ir a un cumpleaños y quería llevar algo, como había gente vegana decidí probar con una receta de cupcakes veganos que encontré por la red. El resultado ha sido bueno, a pesar de no tener huevo, estos cupcakes son sabrosos, con sabor a chocolate, plátano y nueces.

Ingredientes (para 18 muffins)

Muffins
* 240 ml leche de soja
* 1 cdt de zumo de limón
* 230 gr harina
* 100 gr azúcar moreno
* 100 gr azúcar blanco
* 1 cdt levadura en polvo
* 1 cdt bicarbonato
* 1/4 cdt sal
* 1 taza de nueces peladas
* 1/4 taza de chips de chocolate
* 1/4 taza de cacao en polvo
* 2 plátanos maduros
* 1/4 taza de aceite de girasol
* 1 cdt de esencia de vainilla

Topping
* 75 gr margarina
* 100 gr azúcar glas
* 1 cdt esencia de vainilla
* Colorante rojo
* Caramelitos

Precalentamos el horno a 180. Preparamos un molde de muffins con los moldes de papel. Preparamos el buttermilk añadiendo el limón a la leche de soja y dejando reposar durante 10 minutos. Mientras en un bol grande mezclamos la harina, el cacao, el azúcar, la levadura, bicarbonato, nueces y chips de chocolate. En otro bol mezclamos los plátanos triturados, el acetie, el buttermilk y la esencia de vainilla. Incorporamos los ingredientes húmedos a los secos y mezclamos bien. Disponemos la mezcla en los moldes de muffins y hornear durante unos 20 minutos, hasta que estén hechos y dorados. Dejamos enfriar. Hacemos el topping mezclando el azúcar con la margarina en pomada, hasta obtener una masa homogénea, incorporamos la esencia y el colorante y mezclamos bien. Cuando los muffins están frios los cubrimos con una cucharadita de glaseado y coronamos con unos caramelitos.