dilluns, 18 d’abril de 2011

Patates farcides amb salsa de carabassa especiada















S'altre dia ma mare em va dir que havia vist una recepta interessant al programa d'Arguiñano, i me la vaig apuntar! Aquestes patates farcides són un plat idoni tant com acompanyament com a plat principal, són suaus, ja que van farcides de verdures i gratinades amb un poc de beixamel, i la salsa de carabassa li dóna un toc dolcet que combina molt bé.

Ingredients
*250 gr de carabassa
* 50 gr arròs
* Aigua
* 500 gr de bledes
* 4 patates grans
* 2 grapats de pinyons
* 1 grapat de panses
* 2 alls
* Sal, prebe bo
* Oli d'oliva
* 1 tassó de llet
* 1 cullerada de farina
* Nou moscada
* Un polsí de curry

Primer hem de posar a bollir en un poc d'aigua la carabassa i l'arròs. Quan és cuit passam el turmix, posam sal i prebe bo i un polsí de curry. Reservam. Netejam les patates i les feim al vapor fins que estan fetes. Les deixam refredar. Mentre posam a una paella un poc d'oli, picam els alls fins i els sofregiem. Hi afegim les bledes tallades fines, un grapat de pinyons i les panses i ho deixam fer tapat fins que és cuit. Reservam. Quan les patates són fredes les tallam per la meitat i les traiem la polpa. Mesclam la polpa aixafada amb les bledes. Posam les patates dins una font i les farcim amb la mescla de bledes i patates. Feim la beixamel en una cassola amb un poc d'oli d'oliva, la farina, la llet i un poc de nou moscada, sal i prebe bo. Quan té la consistència desitjada, la retiram del foc. Posam una cullerada de beixamel sobre les patates i coronam amb un parell de pinyons, les enfornam fins que es gratinin. Finalment servim les patates sobre la salsa de carabassa.

2 comentaris:

  1. Això ha de ser molt i molt bo, me l'apunto!
    Petonets!
    Sandra

    ResponElimina
  2. Jo també l'apuntaré que això té moolt bona pinta!!
    Un petó!

    ResponElimina