dimecres, 19 d’octubre del 2011

Pastís de figues

































Quan vaig veure els pastissets de figues al bloc A daily sweet me vaig quedar prendada i vaig decidir fer la meva pròpia versió del pastís. M'encanten les figues, és una de les meves fruites preferides, i tenc la sort que el meu predí me'n sol donar unes paneres. Enguany ja vaig fer la confitura de figues, però tenia ganes de fer algun pastís. Aquest és boníssim, malgrat a la vista no és tan bonic com un bundt cake o un cupcake, el sabor és impresionant, mesclant l'aroma de les figues i el vi dolç amb l'ametlla, es fon a la boca. Vos deixo la recepta que és ben fàcil de fer, si el tastau no vos empenedireu!

Ingredients

Massa
* 260 gr farina
* 120 gr mantega
* 60 gr sucre glacé
* 1 ou
* 1/4 cdt sal
* 2-3 Cd llet

Farcit
* 250 gr figues
* 6 Cd vi dolç
* 40 gr farina
* 150 gr mantega
* 150 gr sucre
* Ratlladura de mitja llimona
* 150 gr crocanti d'ametlla

Per a fer la massa hem de mesclar tots els ingredients amb les mans fins que queda una massa homogènia i compacta. Feiem una bolla, l'embolicam en un paper de film i l'estorjam a la gelera durant 1 hora. Passat el temps, encenem el forn a 180º. Estenem la massa amb el rodell fins que sigui fina i folram un motlle adaptant-la a les voreres. Punxem la massa amb una forqueta perquè no pugi i la posem al forn durant uns 10 minuts fins que sigui daurada. La traiem i reservam.

Per a fer el farcit hem netejar i tallar les figues a daus, les posam a marinar amb el vi dolç. Mentre hem de mesclar la mantega mig fosa amb el sucre creant una massa cremosa. En un bol apart mesclam la farina amb el crocanti i l'anam agregant a la crema anterior, fins que s'integri bé. Incorporam la ratlladura de llimona. Finalment hi afegim les figues amb el suc del vi i mesclam de nou. Disposam el farcit dins de la massa i ho enfornam durant uns 25 minuts. Quan està fet ho traiem del forn i deixam refredar bé perquè el farcit quedi més compacte.

4 comentaris:

  1. Jo també em vaig enamorar del pastís de figues, quina delícia... també són de les meves fruites preferides! T'ha quedat espectacular :)
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Ostres! Quin goig haver-te inspirat aquest pastís. Normalment sou vosaltres qui em fa venir ganes de fer cosetes. Es veu deliciós. I ara que definitivament ha arribat el fred, encara bé més de gust.

    Una abraçada!

    ResponElimina
  3. Gràcies! Nyanyels, mil gràcies per la recepta, és boníssma ;)

    ResponElimina