diumenge, 9 d’octubre del 2011

Bundt Cake de llima i llimona

































I de nou un Bundt Cake! Això enganxa! Quan s'acaba un ja tenc pensat com faré el pròxim, i és que hi ha tantes receptes d'aquest tipus de pastís que es fa difícil decidir-se. Amb aquest bundt he estrenat un nou motlle, i no és comprat sinó regalat de la meva predina, el tenia per casa i no l'havia emprat mai, amb això del forat enmig no sabia ben bé per a què era, així que me'l va regalar, i jo la mar de contenta. El motlle és llis de metall, i ara que ja l'he provat puc dir que va beníssim, no s'ha aferrat res, ha quedat un pastís alt i torradet per tot, així que crec que serà el meu motlle favorit de bundt cake!

Avui m'he decidit per una recepta de bundt amb aroma cítric, de llima i llimona, ja que estava un poc cansada de xocolata i tenia ganes d'un sabor més suau. La recepta la vaig veure al bloc Completely Delicious, tot d'una me va captivar, a més així treia sortida a dues llimes que rondaven per casa feia unes setmanes. Dels bundts que he fet aquest és el més esponjós i suau, ja que du molts d'ous i formatge en crema que fan que la massa sigui tan blaneta. Això, combinat amb l'aroma a llima i llimona de la massa i el glacejat crec que l'han convertit en el meu bundt favorit (fins a dia d'avui, que mai se sap!). Vos deixo la recepta, que no és gens difícil de fer.

































Ingredients

Massa
* 1 tassa mantega
* 2 tasses sucre
* 6 ous
* 200 gr formatge crema
* 1 Cd llevat químic
* 3 tasses de farina
* 1/2 Cd essència de vainilla
* 1 Cd suc de llima
* 1 Cd suc de llimona
* 1 Cd ratlladura de llima
* 1 Cd ratlladura de llimona

Glacejat
* 100 gr formatge crema
* 75 gr mantega
* 200 gr sucre glacé
* 1 cdt suc de llima
* 1 cdt suc de llimona
* Ratlladura de llima i llimona

Encalentim el forn a 200 º. Per a fer la massa batem amb les varetes elèctriques la mantega que tenim a temperatura ambient amb el formatge durant 2 minuts. A continuació hi afegim el sucre i seguim batent, fins que la mescla blanquegi. A continuació anam afegint els ous, un a un i batent després de cada incorporació. Hi incorporam l'essència de vainilla, sucs de llima i llimona i ratlladures, mesclam bé. Finalment anam incorporant la farina (amb el llevat) poc a poc i batent continuament fins que és tota integrada en la massa. Disposam dins un motlle de Bundt Cake engreixinat i enfornam a 180º durant una hora aproximadament (uns 30 minuts de baix i la resta de temps de dalt i baix). Quan és cuit (podem provar-ho amb un escuradent, si surt net és cuit) el traiem i deixam refredar al motlle 10 minuts, posterioment el desmotllam i deixam refredar del tot.

Per a fer el glacejat batem la mantega a temperatura ambient amb el formatge, els sucs i ratlladures. Quan és ben mesclat hi afegim el sucre i batem de nou fins aconseguir una massa que ha de quedar un poc líquida. Podem modificar la seva duresa afegint més sucre glacé per fer-la més densa o més suc de llimona/llima per fer-la més líquida. Quan el pastís és mig fred disposam per sobre amb una cullera el glasejat. Decoram amb un poc de ratlladura de llima i llimona.



8 comentaris:

  1. Nena, però és que estàs que no pares... crec que vindré a berenar cada dia a casa teva, em compraré una barqueta per creuar el Mediterrani! jejeje
    Quina pinta, amb els sabors cítrics i el glassejat ha de ser fantàstic!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. jejeje gràcies Sandra!jo també vendria a provar les vostres delícies! ;)

    Petons!

    ResponElimina
  3. Deliciós! tot el que sigui de llimona o àcid m'encanta!! i aquest glassejat és de película total!! :)

    ResponElimina
  4. Muy rico este bizcocho, y el glaseado de lima, es riquísimo.
    Besitos

    ResponElimina
  5. El bundt cake me gusta por que cada día que pasa está mejor, éste tiene que estar de vicio pues no hay mas que ver esa fotografía.
    Saludos

    ResponElimina
  6. wauww quina bona cara!! i amb la llima i la llimona ha d'estar bonisssim!!!! :-)

    ResponElimina
  7. L'hem fet avui, i ha quedat boníssim!!!!
    petonets i bon cap de setmana!

    Alba i Jordi (el taller de cuina)

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'alegro que us hagi agradat! Aquest bundt és un dels meus favorits ;)

      Petons!

      Elimina