dissabte, 16 de juliol del 2011

Vanilla & Choc Cupcakes

















Uns nous cupcakes! i és que no puc aturar de fer-ne, m'encanta provar noves idees que me venen al cap tant de massa com de frosting, els cupcakes realment són un plat molt creatiu i que permet infinites variants. Aquests són de vainilla i xocolata, emanen olor a vainilla ja que la pasta en du i el buttercream és mesclat de vainilla i xocolata, tot un pecat!

Ingredients (6 cupcakes)


Massa de vainilla
* 1 ou
* 60 gr sucre
* 50 gr margarina
* 50 gr farina "bizcochona"
* 1 Cd llet
* Essència de vainilla
* 1 Cd sucre vainillat


Buttercream de vainilla i xocolata
* 80 gr mantega
* 40 gr xocolata fondant
* 100 gr sucre en pols
* Essència de vainilla
* Sucre vainillat
* Non pareils blancs

La massa la feiem com sempre: batem la margarina fosa amb el sucre, afegim l'ou batut i remenam bé. Incorporam la farina, l'essència de vainilla i el sucre vainillat. Tornam a remenar bé perquè s'integrin els ingredients i finalment afegim una cullerada de llet. Disposam dins motlles de muffin i enfornam a 170 º durant uns 20 minuts. Retiram del forn i deixam refredar.

Per a fer el buttercream mesclam la mantega en pomada amb el sucre en pols, fins que tengui la consistència desitjada. Ho separam en dues tasses, en una incorporam la xocolata fosa i en l'altra l'essència de vainilla i el sucre vainillat. Les mesclam bé perquè quedin suaus i s'integrin. Les podem deixar una estona a la gelera si són massa blanes. La de vainilla si té un to massa obscur (per l'essència) podem posar un poc de colorant blanc. Quan tenen la consistència idònia empram una màniga pastissera amb una cullerada de cada una i decoram els cupcakes, que coronam amb els non pareils.

5 comentaris:

  1. Tu ho has dit nena, tot un pecat!!
    I jo que encara mai n'he fet... amb la bona pinta que fan!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. jeje si... jo intent no mirar-los massa que me'ls menjaria tots! A veure si t'animes i en fas uns :)
    Petons!

    ResponElimina
  3. Jue nina estàs sembrada! D'on treus el temps??? Jo tenc unes ganes loques d'estrenar el nou blog i ni un minut lliure per ficar-me a la cuina... Com sempre tenen una pinta genial! Muaaaks!

    ResponElimina
  4. jejej pues es poc temps que tenc faig coses com aquesta... encara que hauria d'invertir més temps en els estudis... Tenc ganes de veure cosetes teves, els cupcakes quan els culls el rollo són molt ràpids de fer! ;)

    ResponElimina
  5. T'estàs convertint amb la reina dels cupcakes!!!
    M'encanten, encara que només n'he fet dues vegades. A veure si em torno a animar a fer-ne!

    ResponElimina