Després de veure les fantàstiques propostes de gelats i sorbets de la Recepta del 15, me va entrar el "mono" de fer un gelat, i vaig optar per un gelat clàssic: el d'Stracciatella que vaig veure al bloc Gourmenderies. És un gelat molt cremós i dolç amb notes de xocolata cruixent, una delícia per als més llepols.
Ingredients
* 200 ml nata per a muntar
* 350 ml llet
* 100 gr sucre
* 2 cdt sucre vainillat
* 75 gr xocolata
Primer hem de muntar la nata. Quan és pujada hi incorporam el sucre i seguim batent amb les varetes. A continuació afegim la llet i el sucre vainillat i seguim batent, aquesta vegada durant més temps, fins que la mescla és ben integrada. Quan ja té la consistència desitjada disposam dins un tupper al congelador, cada hora el remenam o passam les varetes de nou. Mentre hem de fondre la xocolata al bany maria i deixar refredar fins que estigui a uns 30º, quan el gelat té la consistència desitjada hi incorporam la xocolata en un fil i sense deixar de remenar el gelat. El xocolata es solidifica i es creen les petites porcions de xocolata pròpies de l'Stracciatela. Llest per a gaudir-ne!
Te ha quedado espectacular...mira que hacer Stracciatela sin máquina tiene su mérito!
ResponEliminaBesos!
enhorabona per aquesta proposta!m'agrada!!
ResponEliminaGràcies!
ResponElimina