dijous, 28 de juliol del 2011

Red Velvet Ice Cream

































Aquesta recepta va ser fruit de l'atzar. Tot va ser perquè me van sobrar dos muffins dels Red Velvet Cupcakes que vaig fer, i vaig pensar, perquè no un gelat de Red Velvet? Primer vaig creure que era una "il·luminada" amb aquesta idea, però després de cercar per la xarxa, vaig descobrir que no era res nou, sinó que ja es feia i fins i tot marques comercials com Ben & Jerry's (tenc ganes de provar-lo). Així i tot vaig decidir posar en pràctica aquest gelat, pròpiament americà (com tot allò relacionat amb el Red Velvet) i vaig improvitzar un poc. És un gelat cremós, dolç, amb un aroma suau de pastís Red Velvet!


















Ingredients

* 200 ml llet
* 200 ml nata per muntar
* 2 cdt sucre vainillat
* 1 cdt essència de vainilla
* 2 cdt cacau en pols pur
* 2 gotes de vinagre blanc
* Colorant vermell (opcional)
* Sucre o edulcorant
* 2 Cd formatge en crema
* 2 muffins Red Velvet 

Primer hem d'encalentir la  llet amb el sucre vainillat, cacau, essència de vainilla i vinagre, sense que bulli, només perquè es mesclin bé els ingredients. Hi afegim l'edulcorant o sucre al gust (pensau que ha de ser ben dolç perquè encara hem d'afegir la nata i el formatge). Ho deixam refredar. Mentre tallam en bocinets els muffins red velvet i estorjam. En un bol muntam la nata, hi afeim la mescla de la llet (freda i colada) i batem de nou, hi afegim les cullerades de formatge en crema i tornam a mesclar. Finalment afegim els bocins de red velvet i posam dins un tupper al congelador. Cada hora hem de remenar un poc perquè no cristalitzi, jo vaig passar el túrmix perquè quedás més cremós. Quan tengui la consistència de gelat ja estarà llest per a degustar.

5 comentaris:

  1. Quina és la funció del vinagre?
    si no m'arribes a dir que ja existia hauria pensat que era un gelat super original. De tota manera segur que és ben bo!

    ResponElimina
  2. Jolin, és que tot està inventat! Tot i així em sembla super original i segur que boníssim, ets una crack!
    Petonets guapa
    Sandra

    ResponElimina
  3. Doncs el vinagre és un ingredient típic de la massa del Red Velvet i supòs que és propi del seu aroma (juntament amb el cacau i vanilla), però bé, hauré d'investigar un poc més!

    ResponElimina
  4. He trobat més info a la wiki: http://es.wikipedia.org/wiki/Pastel_de_terciopelo_rojo

    ResponElimina