divendres, 15 de juliol del 2011

Granissat d'Herba sana [La recepta del 15]






















De nou tornam a la Recepta del 15, aquest mes dedicada al fantàstic món dels gelats i sorbets. Fa un mes i poc vaig anar a dinar al restaurant Can Lau d'Inca i vaig demanar el gelat d'herba sana, tot d'una vaig quedar meravellada, quin aroma més bo, refrescant i dolç! Per això, quan vaig veure de què anava el repte d'aquest mes tot d'una vaig pensar en fer un granissat d'herba sana, a la meva manera (no he acabat de descobrir com ho fan al restaurant). És un granissat molt fàcil de fer, lleuger, suau i molt refrescant, idoni per a prendre una tarda d'estiu.


Ingredients
* 2 tassons de llet descremada
* 1 tassó d'aigua
* Sucre o edulcorant al gust
* 1 branca d'herba sana fresca
* Unes cullerades d'herba sana assecada picada
* Colorant verd (opcional)

Mesclam dins un tupper la llet descremda amb l'aigua i amb el sucre o edulcorant al gust. Si ho feim amb sucre és convenient encalentir la llet per a poder diluir bé el sucre i després la deixam refredar. Hi incorporam la branca d'herba sana i el colorant (si li volem donar un toc de color), ho remenam bé i ho deixam al congelador durant una hora. Passat aquests temps incorporam l'herba sana assecada picada molt fina (quasi no s'ha de notar l'herba), retiram la branca d'herba sana fresca i passam el túrmix. Tornam a posar dins el congelador i cada hora traiem i passam el túrmix per a fer més fi el granissat. Quan tengui la consistència i el punt de granissat que ens agradi, estarà llest per a degustar.

7 comentaris:

  1. Guau! Quin granissat més original, m'encanta!
    Una gran proposta per la recepta del 15, moltes gràcies guapa!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Esto tiene que ser divino! Y más refrescante imposible!
    Gracias por la receta :)

    ResponElimina
  3. ha d'estar boníssim...! i el millor, sense massa calories! :D

    ResponElimina
  4. Hola, hola!
    Vinc a saludar-vos i a donar-vos les gràcies per ser seguidors d'Olleta de verdures al Facebook. De fet, us he descobert a través d'un "m'agrada" que he fet a una foto! :-)

    Us vull felicitar pel bloc. Ara mateix vaig a donar un cop d'ull, especialment, a aquesta pàgina de masses que veig per aquí... ;-)

    Aprofito per dir-vos que us he inclòs a la gastrosfera.cat, el recull de blocs en català que tenim a la columna dreta del bloc. Si no hi voleu ser, si us plau feu-nos-ho saber: no ens agrada gens tenir gent a disgust!

    Una abraçada i bona feina amb el bloc! :-)

    Massitet

    ResponElimina
  5. OHHH!!!
    Quin granissat!! Proposta més que apuntada!!! Quina bona pinta!!

    ResponElimina
  6. Un granissat que te d’estar molt bo amb aquestes calors, amb el vostre permís queda anotat.
    Acabo de descobrir-vos a traves de la recepta del 15, vaig a donar una volta per el vostre bloc, si us ve de gust passar pel meu el teniu obert.

    ResponElimina
  7. Benvinguda! Ara pegaré un bot al teu bloc ;)

    ResponElimina