divendres, 8 de juliol del 2011

Confitura de prunes "Red Beauty"















S'altre dia em van donar un parell de quilos de prunes, de les Red Beauty (aquelles petites vermelles per fora i grogues per dins) i vaig pensar en fer confitura. La confitura de prunes és una de les més típiques i ara que hi ha tanta abundància d'aquesta fruita és el moment idoni per fer-ne i poder gaudir de les prunes en els mesos d'hivern. M'agrada fer confitures, són fàcils de fer i té el seu encant poder conservar l'aroma de les fruites que més ens agraden dins potets.


Ingredients
* 1 kg prunes
* 700 gr sucre

Pelam les prunes i els llevam l'os, dipositam la polpa dins una olla gran. Incorporam el sucre i remenam bé. Posam al foc mitjà durant una hora, remenant de tant en tant i llevant l'escuma que es crea en la superfície. Deixam a foc lent durant una hora més, veurem que va adquirint un color obscur. Quan té la consistència desitjada la retiram del foc i deixam refredar. Ficam la confitura dins pots nets i perquè durin més temps els bollim durant uns 20 minuts.


2 comentaris:

  1. Em vaig proposar fer-ne aquest estiu i de moment res de res... a veure a l'agost quan tingui més temps si m'hi animo, que té una cara fantàstica!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. ha d'estar boníssima, però com diu la Sandra, costa posar-hi!! :D
    una salutació,

    ResponElimina