divendres, 25 de març del 2011

Saltat de temporada: faves tendres i espàrecs















Ara que és la temporada de les faves tendres i els espàrecs, què millor que fer un saltat amb aquestes verdures tan pròpies de la terra mallorquina. Aquest plat combina aquestes verdures amb el sabor potent del cuixot o la xulla i també l'aroma del fonoll.

Ingredients
* Faves tendres
* Un manat d'espàrecs
* 4-5 cebes tendres
* Cuixot salat o xulla (4-5 rodanxes)
* Fonoll fresc
* Sal i prebe bo
* Un tassó d'aigua
* Oli d'oliva

Picam el cuixot o la xulla ben petit i el posam a una pella o greixonera amb oli per sofregir. Tallam la ceba tendra i els espàrecs petits i també ho incorporam. Rentam les faves i els tallam el capoll i cua. Les tallam a la juliana ben petites. Les incorporam a la resta i ho tapam una estona. Hi afegim el fonoll picat, sal i prebe bo i un tassó d'aigua i ho deixam fer tapat durant una estona, fins que l'aigua s'hagi begut i les faves estiguin ben fetes. Llest per servir!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada