dilluns, 21 de març de 2011

Crema catalana

Ja feia temps que tenia ganes de provar de fer crema catalana, un dels postres que més m'agrada i que sol demanar quan vaig a un restaurant. I la veritat és que és una recepta la mar de fàcil de fer i molt ràpida, a més de gustosa.

Ingredients (per dues cremes catalanes)

* 250 ml llet
* 1cdt de farina de blat
* 3 vermells d'ou
* 40 gr sucre
* Canyella en rama
* Pell de llimona
* Habatonka ratllada (opcional)
* Canyella en pols
* 2 cullerades de sucre per fer caramel

Posam la llet al foc juntament amb la pell de llimona, canyella en rama i la ratlladura d'habatonka, perquè s'encalenteixi i aromatitzi, però sense bullir. Batim els vermells d'ou amb el sucre i hi afegim la farina de blat, ho mesclam bé. Hi incorporam la llet calenta i ho integram. Ho posam de nou al foc i remenant una estona fins que espessi. Disposam la crema dins petites cassoletes de fang, ho deixam refredar i ho ficam dins la gelera. Abans de servir cremam un poc de sucre per fer caramel i coronam les cremes amb un poc de canyella en pols i caramel (si tenim "soplete" o planxa per cremar el sucre molt millor... però jo no sóc tan professional jeje).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada