divendres, 30 de març del 2012

Strawberry Bundt Cake

































Avui vos duc el darrer bundt cake que he fet, aprofitant les maduixes, fruita de temporada que dóna molt de joc als pastissos. La recepta la vaig adaptar jo mateixa, seguint altres bundts com el de coco o el de llima-llimona. En aquest cas incorpora iogurt de maduixa i maduixes a bocinets que li donen un resultat mulladet i molt aromàtic. Aquí teniu la recepta.

Ingredients

Bescuit de maduixes
* 3 tasses farina
* 2 tasses sucre
* 1 tassa de mantega
* 1 Cd llevat químic
* 2 iogurts de maduixa
* 200 gr maduixes
* 6 ous
* 2 cdt essència de maduixes (opcional)

Glasejat de maduixes
* 100 ml llet
* 3 maduixes
* 300 gr sucre glacé

Per a fer la massa del pastís, primer hem d'encendre el forn a 180º. Mesclam la farina i el llevat i reservam. Netejam les maduixes i les tallam a bocin petits, les reservam. Ara hem de mesclar els iogurts de maduixa amb la mantega fosa o en pomada, quan és ben integrat hi afegim el sucre i batem una bona estona. A continuació hi anam posant els ous, un a un, i batent després de cada addició. Ara, poc a poc anam afegint la farina reservada poc a poc i seguim batent fins que tota la massa quedi ben integrada. Finalment hi afegim els bocinets de maduixa i ho mesclam amb una espàtula. Si volem potenciar el sabor de maduixa hi podem posar unes culleradetes d'essència de maduixa. Untam un motlle de bundt cake amb oli i un poc de farina i disposam la massa (sempre deixant una part de marge perquè puja), ho enfornam a 170-180º durant uns 50 minuts (primer calor de baix fins que pugi i finalment de dalt perquè es dauri). Traiem quan és fet i deixam refredar dins el motlle un temps, desmotllam.

Per a fer el glasejat, netejam i tallam les maduixes, les feiem puré amb el túrmix. Ara simplement hem de mesclar els ingredients (puré de maudixes, sucre i llet) fins aconseguir la consistència desitjada, perquè quedi més espessa més sucre glacé haurem d'afegir. La consistència ideal perquè quedi un poc espessa és similar a la mel. Quan el bundt és fred hi posam el glasejat per sobre i decoram amb unes rodanxes de maduixes.


8 comentaris:

  1. Uauuu!! impressionant!! me l'imagino taant!! jajaj! m'agrada molt, el vull probar de fer!!!!! :)

    ResponElimina
  2. FICOU LINDOS,OS MORANGOS DÃO UM TOQUE MARAVILHOSO AOS BOLOS.
    BOM FIM DE SEMANA
    BJS

    ResponElimina
  3. Una pinta impressionant! Una tassa de farina i una tassa de sucre, reconvertit a grams, quin pes pot ser???

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies!

      Aquí pots trobar algunes taules de conversions tassa-grams.

      http://www.yanuq.com/tabla.htm

      Elimina
  4. Què tenen les maduixes que combinen tan bé amb tot? M'encanta el pa de pessic de maduixa que has preparat i amb el glassejat ha d'estar super tendre, mmmmm....

    Si seguim així, no hi haurà qui ens faci entrar dins el banyador!!!! :-D

    Petonets

    ResponElimina
  5. Com m'agraden les maduixes. Perquè mai he fet un pastís de maduixes???????? A pendents urgents! M'encanta
    Petons

    ResponElimina