Aquest mes la Recepta del 15 està dedicada a les llenties, una llegum que permet infinitat de variacions i plats. Jo he optat per fer una recepta que tenia pendent i que me feia ganes tastar, una lasanya de llenties amb salsa de formatge. La idea la vaig collir d'un fulletó de la marca Luz de Vida sobre llenties vermelles que vaig collir a la tenda d'alimentació natural que sol anar. És una lasanya la mar de gustosa que res ha d'envejar a les farcides de carn, de fet crec que m'ha agradat més aquesta opció vegetariana. Per embullar-me un poc més, i com no tenia fulles de lasanya, vaig decidir fer pasta fresca jo mateixa, cosa que no és gaire difícil, allò complicat és donar-li formes sense tenir la màquina idònia. El resultat ha estat bo, però el farciment no era tan abundant com pensava, així qeu les capes van quedar un poc primes. Però bé, tot és una experiència.
Ingredients
Pasta fresca
* 2 ous grans
* 200 gr farina
* 200 gr farina
* 1 Cd oli d'oliva
Lasanya de llenties
* 300 gr llenties pelades
* 1 ceba
* 2 alls
* 5 xampinyons
* 100 gr tomàquet triturat
* 1 Cd salsa de soja
* 2 Cd oli de sèsam
* Orenga
* Orenga
* Formatge mozzarella ratllat
Salsa de formatge
* 1/2 ceba
* 2 Cd farina
* 200 ml llet
* 1 Cd mantega
* 200 gr formatge mallorquí
* Nou moscada
* Sal
* Prebe bo
* Un polsí de prebe vermell
* Grans de mostassa
Per a fer la pasta fresca: mesclam els ingredients i amassam (KitchenAid o manualment) durant tres minuts fins que siguin integrats. Feiem una bolla, embolicam amb paper film i reservam 15 minuts a la gelera. Traiem i aplanam amb el rodell, hem d'aconseguir una capa molt fina (això és un poc difícil sense la màquina de pasta). Tallam les làmines de lasanya en la mesura desitjada. Abans de muntar la lasanya, les podem bullir un minut en aigua, anant alerta que no es desfacin.
Per a fer el farcit: Primer hem de fer les llenties. Picam mitja ceba i la sofregim en oli d'oliva dins una olla. Hi afegim les llenties pelades i ho cobrim amb aigua, deixam coure 20 minuts, fins que són fetes, si fa falta afegim més aigua. Aturam el foc, hi posam una cullerada de salsa de soja i remenam, deixam refredar. Mentre preparam la resta de verdures. Picam la altra mitja ceba i els alls, i ho sofregim en oli de sèsam dins una pella. Rentam i picam els xampinyons i ho afegim, ho deixam coure. Hi posam una cullerada de salsa de soja, la salsa de tomàquet i les llenties cuites, ho mesclam i deixam coure un poc més. Reservam.
Per a la salsa de formatge: en una olla fonem la mantega i sofregim mitja ceba picada. A continuació agregam la farina i deixam coure un poc. Anam posant la llet poc a poc i sense deixar de remenar, coent fins que espessi. Ara afegim nou moscada, sal, prebe bo, prebe vermell i un parell de grans de mostassa. Finalment afegim el formatge a daus i remenam fins que es foni. Reservam.
Muntatge: dins una font de forn untada amb oli, anam posant capes de farcit i pasta fins que acabem el farcit. Per sobre hi posam la salsa de formatge ben repartida, formatge ratllat i orenga. Ho posam al forn (170º) durant uns 15-20 minuts fins que sigui ben gratinat.
Que rica uno de mis platos preferidos es sin duda la lasaña besos
ResponEliminagracias
EliminaQue original amb lasanya!!! Segur que esta bonissim!
ResponEliminaGràcies, i sí era ben bona ;)
EliminaLlenties a la lasanya...això si que es el primer cop que ho veig...ho haquré de provar, es veu molt bo...petons
ResponEliminaJo també era la primera vegada que en feia i m'ha agradat molt ;)
EliminaOstris, lasanya de llenties, això sí que és aprofitar les restes de la nevera!
ResponEliminaBona proposta, no ho havia pensat mai ;-)
Petonets i bon profit!
Apa nena, quin nivell!! M'encanta aquesta lasanya i t'has fet la pasta i tot!! De 10!!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar maca
Petons
Sandra
Gràcies! Va ser un poc de curro però val la pena, boníssima!
EliminaPerò quina bona pinta... I quina currada! T'ha quedat increïble. Me'n pots enviar un tupper? :)
ResponEliminaMoltíssimes gràcies per participar!!
Petonets!
jejeje sí que du curro, però val la pena! Gràcies!!
EliminaEm pensava que veuria moltes receptes, però una lassanya de llenties? Divertida i bona.
ResponEliminaNani
Gràcies!
EliminaHa de ser boníssima, no se m'hauria acudit mai!
ResponEliminapetonets
Gràcies!!
EliminaQuè original!!!!!amb llenties?????ja m'ho he apuntat...ja sé de què faré la meva pròxima lassanya!!!!gràcies per la recepta!!!!!!
ResponEliminagràcies, segur que t'agrada!
EliminaQue casualidad!!! Para la propuesta salada de whole kitchen yo he preparado una lasaña de lentejas también jajajja.
ResponEliminaTe ha quedado genial!!
Besos :)
Ja portem unes quantes receptes de llenties i no deixeu d'impressionar-nos. Lassanya de llenties quelcom original i que sembla molt bó, ens encanta!
ResponEliminaA ESfruita, a botiga online de fruita i verdures de qualitat, ja tenim bloc! Us animem a passar-vos-hi
www.esfruita.com/assessorem
També us recordem que si cliqueu "m'agrada" a la pàgina de Facebook d'ESfruita obtindreu un 25% de descompte en la primera compra! facebook.com/Esfruita