Ja era hora de tornar a fer un Bundt Cake! tenc tantes receptes recopilades que en podria fer una cada dia i no acabar mai! Avui però n'he fet una un poc improvitzada, un Bundt Cake de Coco, ja que tenia mig pot de llet de coco a la gelera, així que l'havia d'aprofitar. Per això vaig seguir la recepta del Bundt que més m'agrada, el de Llima i Llimona, i l'he adaptada. És un pastís molt esponjós i aromàtic, que ens recorda ambients paradisíacs, exòtics, i amb el toc dolç del glasejat és tot un pecat, 100% recomanable, i no és gens difícil de fer.
Ingredients
Massa
* 1 tassa mantega
* 2 tasses sucre
* 6 ous
* 200 ml llet de coco
* 1 Cd llevat químic
* 3 tasses de farina
* 1/2 cdt essència de coco
* 2-3 Cd coco ratllat
Glasejat
* 100 ml llet de coco
* 200 gr sucre glacé
* 1/2 cdt essència de coco
* Coco ratllat
Encalentim el forn a 200 º. Per a fer la massa batem amb les varetes elèctriques la mantega que tenim a temperatura ambient amb la llet de coco, durant 2 minuts. A continuació hi afegim el sucre i seguim batent, fins que la mescla blanquegi. A continuació anam afegint els ous, un a un i batent després de cada incorporació. Hi incorporam l'essència de coco i la ratlladura de coco, al gust, mesclam bé. Finalment anam incorporant la farina (amb el llevat) poc a poc i batent continuament fins que és tota integrada en la massa. Disposam dins un motlle de Bundt Cake engreixinat i enfornam a 180º durant una hora aproximadament (uns 30 minuts de baix i la resta de temps de dalt i baix). Quan és cuit (podem provar-ho amb un escuradent, si surt net és cuit) el traiem i deixam refredar al motlle 10 minuts, posterioment el desmotllam i deixam refredar del tot.
Per a fer el glacejat mesclam la llet de coco amb el sucre i essència (si volem potenciar el sabor), fins que la quedi una textura tipus mel, la massa que ha de quedar un poc líquida. Podem modificar la seva
duresa afegint més sucre glacé per fer-la més densa o més llet a per fer-la més líquida. Quan el pastís és mig fred
disposam per sobre amb una cullera el glasejat. Decoram amb un poc de coco ratllat per damunt.
Aquí vos en deix un bocinet!
Aquí vos en deix un bocinet!
LEVA COCO LOGO ME AGRADA, E O ASPECTO TAMBÉM ME AGRADOU E MUITO.
ResponEliminaDEVE SER UMA VERDADEIRA DELICIA.
BOA SEMANA
BEIJO
té bonísima pinta aquest bund, a més a mi m'encanten els pastissos de coco y aquest segur que està molt bo :)
ResponEliminapetons
Gràcies!
EliminaNo he fet mai un bund cake pero amb franquesa m'has fet entrar ganes de provar-ho. I amb coco és tot segur. Boníssim !
ResponEliminaAnima't a fer-ne, però alerta que enganxen! jeje
EliminaJo tampoc n'he fet mai...a veure si m'animo i compro el motlle, aquest es veu boníssim...petonets
ResponEliminaGràcies, segur que t'agradarà fer Budnts ;)
EliminaAiii! com m'agraden els bundts!! i si aquest de coco et transporta a països paradísiacs i èxotics firmo ara mateix! jaja! Un petonet! ;)
ResponEliminasii a mi també m'agraden molt els bundts! i enganxen... Petons!
EliminaHola ! a on aconsegueixes l'essència de coco?? (vaig fer els cakepops i varen ser un èxit però embafen un munt !
ResponEliminaHola Núria! Idò jo aquesta essència de coco la vaig comprar per Internet, però tal vegada en pots trobar a "Cocinaria" (davora el C. Inglés) o a una tenda nova que han oberta prop del mercat de l'Olivar, jo a aquesta darrera encara no hi he anat, ho tenc pendent.
EliminaAls súpers només solen tenir essència de vainilla i d'azahar.
Potser l'Íngrid tingui essènciad e coco a my lovely food. Té una pinta increïble, i la primera foto m'encanta!!!
ResponEliminapetonets
Sí, segur que n'hi ha a la web. Gràcies!
EliminaT'acabo de descobrir a través del blog "Taller de cuina" i em quedo a mirar una estona perquè hi ha receptes molt interessants! ;) Aquesta de coco té una pintassa boníssima; queda a la carpeta de "pendents"!
ResponEliminaBenvinguda! I sí, aquest pastís de coco és tot un pecat, boníssim ;)
Eliminahe fet aquesta coca i ha estat un èxit! (a pesar que es glassejat me va quedar un poc líquid i se'l va beure sa coca :P)
ResponElimina