diumenge, 11 de març del 2012

Orange & Choc Marble Cake

































Primer de tot vull a agrair tots els seguidors del bloc el vostre suport, ja som 100, això és bona senyal! Gràcies! I per celebrar-ho avui toca un nou repte, del bloc de rebosteria d'una amiga, Besos de Azúcar, que proposa fer un pastís tipus marble. Jo vaig fer un Bundt fa un temps, així que en aquesta ocasió he triat una altra recepta, un pastís que combina dos aromes fantàstics, xococlata i taronja, cobert amb un glasejat de taronja. És facil de fer, esponjós i aromàtic, a més la massa és d'oli, per variar un poc. Aquí teniu la recepta.

Ingredients (per un cake gran o dos petits)

Cake de taronja i xocolata
* 3 tasses de farina
* 3 ous
* 2 tasses de sucre
* 1 tassa de llet
* 1 Cd llevat químic
* 100 gr xocolata fondant
* 2 cdt cacau en pols
* 1 Cd mantega
* Suc d'una taronja
* Ratlladura de pell d'una taronja

Glasejat de taronja
* 200 gr sucre glacé
* Suc d'una taronja
* Ratlladura d'una taronja
* 100 ml nata líquida
* Xocolata ratllada per decorar

Primer hem de batre els ous amb el sucre, amb les barnilles elèctriques, fins que quedi una massa espumosa. Hi afegim la llet i l'oli de gira-sol i seguim batent. A continuació agregam la farina (amb el llevat) poc a poc en forma de pluja fins que queda la massa ben integrada. Repartim la massa en dos bols. Fonem la xocolata amb la mantega al microones i ho agregam a un dels bols, juntament amb el cacau en pols, mesclam bé la massa de xocolata fins que sigui homogènia. A l'altre bol hi posam el suc i ratlladura de taronja i mesclam bé. A un motlle de cake untat amb oli de gira-sol hi posam la massa de taronja i després de xocolata a sobre. Amb un ganivet anam fent formes circular per crear l'aspecte de marbre típic. Enfornam durant uns 40-45 minuts, fins que el cake és ben cuit (ho podem comprovar amb un escuradents, si surt net ja és cuit). El traiem del forn i el deixam refredar.

Per fer el glasejat mesclam la nata amb el suc i ratlladura de taronja. Anam agregant el sucre glacé i remenant fins que la consistència sigui la desitjada, ha de quedar tipus mel. Quan el cake és fred hi posam per sobre el glasejat i ho decoram amb xocolata ratllada.




6 comentaris:

  1. Mmmmm té una pinta boníssima! No he arribat al repta aquesta setmana, he anat de cul :((

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies! Tranqui, jo perquè el vaig fer fa uns dies jeje xq sino...

      Bxx

      Elimina
  2. Una combinació que no falla mai, i una presentació fantàstica. Ja veig que ben aviat haurem de fer una altra recepta teva!
    petons

    ResponElimina
  3. Ummm taronja i xocolata, no falla mai!

    ResponElimina
  4. quina mengera! es beu molt senzill i la combinació efectivament, és que no pot fallar ! :-)

    ResponElimina