dijous, 1 de març del 2012

Magdalenes de Nata

































De nou toca fer provisions per al berenar de la setmana, aquest vegada he optat per fer unes magdalenes. Cercant entre les receptes pendents, he trobat aquestes magdalenes de nata que me van pareixer una recepta interessant, són del bloc PequeRecetas. La recepta és senzilla, simplement hem seguir les passes i batre bé els ingredients. Són ben esponjoses i suaus, amb el sabor tradicional de les magdalenes casolanes, un dolç ideal per a començar el dia.

Ingredients

* 175 gr farina
* 1/2 sobre de llevat químic (8 gr)
* 2 ous
* 125 gr sucre
* 125 gr oli de gira-sol
* 50 ml nata per muntar
* Ratlladura d'una llimona
* Sucre per decorar

 































Primer hem de batre amb les barnilles elèctriques el sucre amb els ous, durant uns 7 minuts. A continuació hi afegim la ratlladura de llimona i seguim batent durant 6 minuts. Ara hi posam l'oli de gira-sol i la nata i batem a velocitat més baixa durant 3 minuts. Finalment afegim la farina i el llevat i integram, sense batre de més. Deixam reposar la massa una hora a la gelera. Passat el temps encenem el forn a 250º. Posam la massa dins motlles de magdalena de paper (dins un motlle de metall de magdalenes) emplenant 3/4 parts dels motlles. Per sobre de cada una hi posam una cullerada de sucre. Quan el forn és calent enfornam les magdalenes (calor de baix) fins que són ben pujades (10 minuts aproximadament), finalment les coem un poc de dalt perquè es daurin. Les traiem i deixam refredar.

Aprofit per mostrar-vos les primeres flors que han sortit al jardí, unes fressies, de les meves preferides, m'encanten els colors i l'aroma que desprenen. Pareix que el bon temps ja s'acosta, avui fa un soleiet!



13 comentaris:

  1. Precioses, tant les magdalenes com les flors. El meu forn només de sota no va molt catòlic, però intentaré fer aquestes magdalenes el cap de setmana!!
    petonets

    ResponElimina
  2. Aquest sucre per sobre m'encanta, maquíssimes! quin color ;-) (i les càpsules ben simpàtiques)

    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies! les càpsules me les va dur ma mare d'alemanya, ja sap que som bastant friki amb aquestes coses jeje

      Elimina
  3. Que maques, segur que estan boníssimes...petons

    ResponElimina
  4. Quines magdalenes més xules!! M'encanten!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  5. mmm, ben casolanes y esponjoses!! m'agradeen!! :)

    ResponElimina
  6. Mai havia sentit això de posar nata a les magdalenes, però han de quedar ben bones! I el paper de les marietes és molt divertit!

    Petonets!
    Anna

    ResponElimina
    Respostes
    1. Idò jo tampoc n'havia emprat mai de nata, però surten ben bones!

      Elimina
  7. Perfecte!!! Cercava una recepta de magdalenes i les provaré!!!!!!!!! Jo estic esperant les fressies amb moltes ganes, les vàrem sembrar fa dues setmanes per primera vegada (que no sé molt bé si tocava o no...). N'hi ha qualcuna que ha brotat però encara queda una mica perquè treguin flors!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja me diràs què tal les magdalenes. I les fressies jo les tenc sembrades de fa uns anys i cada hivern broten, les flors són molt xules i l'aroma fantàstic!

      Elimina
    2. Mmmm... Han estat boníssimes!!!!!!!!! I molt fàcils de fer!!!!! Les he repartides a la família, que no me les puc menjar totes jo, i a ma mare li han encantat!!!

      Elimina