dilluns, 12 de desembre del 2011

Marrón Glacé



Ahir vaig fer Marrón Glacé, un postre francès molt típic de la temporada de Nadal, confeccionat amb castanyes. Com tenia una bossa de castanyes de quan vaig fer la Crema de Castanyes, vaig decidir posar en pràctica aquesta recepta de Directo al Paladar, que és molt fàcil de fer. Els marrón glacés són ideals com a postre, un mos de dolçor que es fon a la boca.

Ingredients

* 10 castanyes
* 200 ml aigua
* 100 gr sucre
* 1 cdt essència de vainilla

Primer hem de pelar les castanyes, per això hem de cellar-les (fer-les un tall a la pell) i bullir-les en aigua durant uns 15 minuts aproximadament. Les traiem del foc i canviam l'aigua calenta per aigua freda i procedim a pelar-les, eliminant les dues pells, la gruixuda i la més fina. Les posam a bollir de nou durant uns 30 minuts fins que siguin cuites, anant alerta que no es rompin. Ara hem de fer l'almívar, per això posam al foc l'aigua amb el sucre i l'essència de vainilla. Quan bull i té una consistència més densa hi posam les castanyes i les deixam bullir durant uns 15 minuts amb l'almívar. Aturam el foc i ho deixam una estona, després les traiem i les posam sobre un paper vegetal, les deixam reposar durant tot el vespre. Al dia següent les ficam al forn (200º) durant uns 15 minuts fins que siguin seques. Les traiem i deixam refredar i ja tendrem els nostres marrón glacés casolans.

6 comentaris:

  1. Sempre que sentia a parlar dels marron galcé, pensava que eren molt complicats de fer, però ja veig que no. Estic tardant en fer-ne. Gràcies per la recepta.

    Una abraçada!

    ResponElimina
  2. Què bons que són els marron glacé?? Però són tan fàcils de fer????
    Apuntat! És impossible que pugui fer totes les receptes que tenc pendents, però aquesta va a pendents urgents!!
    Petons!

    ResponElimina
  3. Mmm, són el dolç preferit de la meva mare i em sembla que ja tinc regal per fer-li pel seu aniversari!!! ;)

    Gràcies!! muuuua! ^^

    ResponElimina
  4. Con lo carísimo que es el marron glacé y tu nos das la solución con esta maravilla de receta. ¡Gracias!

    Besos.

    ResponElimina
  5. Gràcies pels comentaris ;)

    La veritat és que està bé això de fer-los casolans, ja me contareu si els feieu!

    Petons!

    ResponElimina