dijous, 15 de desembre de 2011

Torró d'ametlles


Ja toca de nou Recepta del 15! Aquest mes ens ho han posat difícil, haviem de fer un torró per inaugurar el Nadal. Jo m'he decantat pel torró tradicional que sempre feiem a casa, el d'ametlles. Sempre tenim ametlles casolanes per Nadal, així que he seguit la recepta familiar que ja feia la meva predina i que era boníssima, el torró d'ametlla també és conegut com torró de Xixona. És  una recepta bastant senzilla i els ingredients els tenim a l'abast. A més és uns dels torrons més típics de Nadal.

Ingredients

* 400 gr ametlles
* 200 gr sucre glacé
* 1cdt canyella
* Mel (opcional)

Pelam les ametlles, escaldant-les en aigua calenta i les deixam eixugar. Les torram al forn, anant alerta que no es cremin. Les deixam refredar i les picam amb la batedora fins que quedi una massa pastosa, ja que les ametlles torrades van mollant oli. Mesclam aquesta massa amb el  sucre glass i un poc de canyella, treballant la pasta fins que sigui homogènia. Si veiem que la massa és massa seca hi podem posar un poc de mel, fins que la consistència sigui idònia per amassar. La dipositam ben premuda dins un motlle o safata allargada folrada de paper vegetal, amb el que taparem el torró. Hi posam un pes a sobre (un cartró de llet) i ho deixam reposar. El podem fer amb temps, ja que aguanta més de 15 dies. 

Bon Nadal!

9 comentaris:

  1. té molt bona pinta!!! i la canyella segur que li dona un sabor boníssim. Petonets

    ResponElimina
  2. A mi també m'hi encanta el toc de canyella!! Té mooooolt bona pinta! Nosaltres també en tenim un de més tradicional esperant a ser consumit!
    Moltes gràcies per participar maca!
    PEtonets
    Sandra

    ResponElimina
  3. Els clàssics no fallen mai, oi? Té una pinta boníssima i si la recepta és familiar l'èxit està més que assegurat.
    Petons

    ResponElimina
  4. Aquest és dels meus preferits. M'encanta! I sí, serà súper típic, però està tan bo...
    Moltíssimes gràcies per participar, guapa!
    Petonets!

    ResponElimina
  5. Que bó, amb el gustet de canyella.. 100% cassolà.. estarà bonisssisssimmmmm. Una presentació molt maca.petons,

    ResponElimina
  6. Quina bona pinta que té el teu torró!!
    Jo n'he preparat un de molt semblant però amb avellanes. La pròxima vegada el faré d'ametlles!!
    Petons guapa!

    ResponElimina
  7. Para mi este es el mejor turrón que hay, y encima casero uhmm!! que rico!!
    Besos!!

    ResponElimina
  8. Amb la canyella estará delicios, les imatges molt macas!
    Un petonet

    ResponElimina
  9. He començat a caçar les atmetlles.

    ResponElimina