Enguany per Nadal tenia ganes de fer unes galetes d'espícies. Volia estrenar uns talladors de galetes que m'han regalat en forma d'estrella de neu i els que havia comprat de ninots de gingebre, com també una mescla de "pain d'épices" que vaig comprar a Perpinyà fa just una setmana, de la marca francesa ScrapCooking. Així que vos presento el resultat: unes Gingerbread Cookies. Per a fer les galetes he seguit la mateixa recepta que venia amb els talladors, i les he decorades amb glasa blanca, sucre de colors i sprinkles.
Ingredients
Galetes d'espícies
* 250 gr farina
* 125 gr mantega
* 150 gr sucre
* 1 ou
* 1/2 cdt llevat químic
* 2 cdt de mescla d'espícies "pain d'épices"
Decoració
* 1 blanc d'ou
* 1 cdt essència de vainilla
* 200 gr sucre glacé
* 200 gr sucre glacé
* 1/2 cdt cremor tàrtar
* Sucre de colors
* Perles de sucre
* Sprinkles nadalencs
Per a fer les galetes hem de fondre la mantega i batre amb el sucre i mescla d'espícies un minut. Incorporam l'ou i seguim batent perquè s'integri. Finalment afegim la farina i el llevat, ho mesclam amb una espàtula de silicona. Quan la massa és ben integrada feiem una bolla i deixam reservar durant uns 20 minuts a temperatura ambient. Passat el temps encenem el forn a 180º, extenem la massa i tallam les galetes. Le disposam sobre un paper vegetal a la safata del forn i enfornam de 10 a 14 minuts, fins que són cuites, les deixam refredar.
* Sprinkles nadalencs
Per a fer les galetes hem de fondre la mantega i batre amb el sucre i mescla d'espícies un minut. Incorporam l'ou i seguim batent perquè s'integri. Finalment afegim la farina i el llevat, ho mesclam amb una espàtula de silicona. Quan la massa és ben integrada feiem una bolla i deixam reservar durant uns 20 minuts a temperatura ambient. Passat el temps encenem el forn a 180º, extenem la massa i tallam les galetes. Le disposam sobre un paper vegetal a la safata del forn i enfornam de 10 a 14 minuts, fins que són cuites, les deixam refredar.
Per a fer la glasa hem de batre suaument el blanc d'ou amb el cremor tàrtar (si no en tenim no en posam). A continuació anam batent bé el blanc d'ou i afegint el sucre glacé poc a poc. Quan tengui consistència com a de mel hi afegim l'essència de vainilla i seguim batent i afegint sucre glacé fins que tengui la consistència desitjada per a decorar, sol ser com a pasta de dents. Quan ja tenim la glasa feta la ficam a una màniga pastissera amb boqueta rodona estreta i decoram les nostres galetes al gust. Quan la glasa és blana podem incorporar el sucre de colors, perles de sucre o sprinkles nadalencs. Finalment les deixam eixugar ben bé a una superfície plana (safata) durant un dia.
Aquí us deix una instatània de les galetes recent decorades.
Bon Nadal!
ESSAS BOLACHAS FICARAM LINDAS .
ResponEliminaDESEJO-LHE UM FELIZ E DOCE NATAL A SI E SUA FAMILIA.
BESOS
Unes galetes nadalenques delicioses i molt maques.
ResponEliminaPetons i bon Nadal
Quina passada de galetes! T'han quedat genials, tant les estrelles com els nonotets!
ResponEliminaUna abraçada i molt bones Festes!
Anna