Avui vos present un nou descobriment que he fet aquest hivern i del que estic molt contenta: rooibos amb llet de civada. L'altre dia vaig anar a comprar tes a una de les meves tendes preferides, Oassis, on sempre sempre tenen a disposició dels clients diferents tes per tastar. Vaig provar un nou Rooibos crema escocesa amb llet de civada que me va encantar. Aquesta infusió, el rooibos, no té teina ni cafeina, ideal per a persones que no poden prendre cafè ni te. Era molt aromàtic, ja que la mescla incorpora bocinets de cacau, aroma de xocolata i un toc de whisky, l'aroma recorda al Bayleis però més suau. Me va cridar l'atenció que dugués llet de civada, perquè mai l'havia tastada i el sabor el vaig trobar molt sabrós. Per tant, vaig comprar un poc de rooibos d'aquest nou aroma i també vaig anar a comprar llet de civada a una tenda de dietètica.
La llet de civada (avena) és una llet vegetal feta a partir de civada integral, aigua, oli de gira-sol sense refinar i sal marina. Es comercialitza en pols i en tetabrik. Gràcies a l'acció d'uns enzims el midó de la civada es transforma en maltodextrina, maltosa i glucosa, resultant així un aliment molt digestiu. S'aconsegueix a més un producte ric en glúcids lents, ideal per a persones que segueixen dietes hipocalòriques. Aquesta llet és molt rica en fibra i per tant és idònia per a persones preocupades pel colesterol. La seva riquesa en vitamina B la fa una beguda ideal per a calmar i enfortir els nervis. Les seves proteines tenen una bona combinació d'amionàcids essencials. Es pot beure calenta, freda i combinada amb cafè, te, cacau o cereals. També la podem emprar a la cuina per a elaborar salses, natilles o d'altres dolços.
Per a fer la infusió només necessitam:
* 2 cdt rooibos (crema escocesa o una altra varietat amb espícies o cacau)
* 1/2 tassó de llet de civada
* 2 tassons d'aigua
* Edulcorant o sucre
Dipositam dins el filtre de la tetera dues culleradetes de roiboos. Encalentim l'aigua i l'abocam dins la tetera. Afegim el sucre o edulcorant al gust i deixam infusionar durant uns 7-8 minuts. Finalment afegim la llet de civada i remenam bé. Ja tenim la nostra infusió calenta i aromàtica llesta per a degustar, ideal per a berenar o prendre a mitja tarda amb unes bones galetes.
Gràcies pel suggeriment del rooibos i per la informació de la llet de civada. No he tastat cap de les dues però me n'has fet venir ganes.
ResponEliminaPetons