dilluns, 19 de desembre del 2011

Chocolate-Espresso Snowcaps

































Avui és dia de repte! aquest pic de Film&Food, que com sempre ens proposen coses molt originals. Aquest pic s'han basat en el llibre Recetas y Confidencias, fent-nos escollir entre dues modalitats de participació:  intercanvi de galetes o intercanvi de receptes. Jo vaig escollir la segona, que consistia en el següent: intercanviar receptes de galetes nadalenques amb un altre bloc, per això ens havíem de posar en contacte amb el bloc que ens havia tocat i decidir la recepta que havia de fer l'altra bloc. A mi em va tocar seguir les instruccions de na Nieves d'Igloo Cooking, fer unes "Chocolate-Expresso Snowcaps", recepta de Martha Steward. Aquestes galetes combinen dos aromes fantàstics, la xocolata i el cafè, estan cobertes amb sucre glacé i m'encanta com es trenca quan es couen, queden la mar de mones, a més són faciletes de fer. 

Ingredients
* 1/2 tassa de farina
* 1/4 tassa cacau en pols 
* 1 cdt llevat químic
* 1 polsí de sal
* 4 cdt cafè instantani en pols
* 1 ou
* 4 Cd mantega sense sal
* 2/3 sucre morè
* 100 gr xocolata negra
* 1 Cd llet
* Sucre glacé

Primer de fondre la xocolata negra i deixar-la refredar, ho podem fer al microones. Ara hem de tamissar i mesclar la farina, el cacau, el llevat, la sal i el cafè, ho reservam. A continuació batem la mantega (a temperatura ambient) amb el sucre amb les barnilles elèctriques. Hi afegim l'ou i seguim batent. A continuació afegim la xocolata negra i integram de nou. Ara ja podem incorporar la mescla de la farina fins que la massa sigui espessa. Finalment hi afegim la cullerada de llet i remenam perquè es mescli. La massa és un poc blana, per això l'hem de guardar dins un paper de film a la gelera, uns 45 minuts. Passat aquest temps encenem el forn a 180º, traiem la massa i feiem petites bolles, que arrebossam per sucre glacé, han d'estar ben cobertes. Les col·locam sobre un paper vegetal a la safata del forn, han d'estar prou separades perquè s'estenen. Les enfornam a 180º durant uns 12-14 minuts, veurem com es van fent grans i la capa de sucre glacé es romp. Les traiem i deixam refredar.

Bones festes!

 

7 comentaris:

  1. Aquest tipus de galetes queden maquíssimes... m'està entrant una gana en veure tantes galetes!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. ohhh que maravilla, te han quedado preciosas!!! Si quieres ver las mías las acabo de subir... es que llevo un día!!! menos mal que me ha dado tiempo... Un besito,
    Nieves.
    http://igloocooking.blogspot.com/2011/12/mister-and-miss-ginger-with-their.html

    ResponElimina
  3. Què guapes que t'han quedat!! Les haurem de tastar!
    Petons!

    ResponElimina
  4. BABEI SÓ DE OLHAR , FIQUEI COM IMENSA VONTADE DE AS COMER, POR ISSO LEVO A RECEITA.
    BESOS

    ResponElimina
  5. Ei! T'han quedat la mar de bé! Haurem de fer una sessió de "tarda de té"

    BS!

    ResponElimina